Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kozmička bomba

FOTO Ukrajinski astronomi uzvratili udarac Putinu, nazvali ga...

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ukrajinski su astronomi odlučili uzvratiti udarac Moskvi, kupili su zvijezdu i nazvali je prema ruskom predsjedniku.

Dok se tenzije u Ukrajini ne smiruju, a borbe protiv proruskih separatista svakim danom odnose sve više i više žrtava, ukrajinski su se astronomi odlučili našaliti na račun ruskog predsjednika, Vladimira Putina, te na neki način ispaliti kozmičku bombu na Rusiju.

Pročitajte i ovo Milorad Dodik Sigurnosni forum Dodik ponovo u Rusiji: Pogledajte s kim se prvo susreo Legija Sloboda Rusiji Cezar ima poruku za cara Zapovjednik ruskih legionara koji napadaju Rusiju: "Idemo u rat, umarširat ćemo u Moskvu!"

Ukrajina: Hollande i Merkel traže od Putina da prisili separatiste na pregovore

Jednu su zvijezdu nazvali ' Putin-Huilo', prema ruskom predsjedniku, a riječ 'huilo' ili 'khuilo' na ukrajinskom, prevedeno na hrvatski znači, 'kreten', 'šupčina' ili 'govno'.

Kako piše The Wire, ukrajinski su astronomi kupili zvijezdu kroz projekt 'Pale Blue Dot Project' koji omogućuje kupovinu bilo koje zvijezde za samo 10 dolara, dok je riječ 'khuilo' prošlog mjeseca upisana u urbani riječnik pod opisom: 'Khuilo je ruski predsjednik Vladimir Putin'.

Medvjedev najesen predviđa plinsku krizu velikih razmjera

Tako je riječ koja se do sada upotrebljavala u slengu kao ekvivalent za muško spolovilo, postala sinonimom za 'strašnog diktatora'.

Riječ 'huilo' ili 'khuilo' toliko je rasprostranjena u jeziku ukrajinskog naroda da je česti gost u mnogim pjesama, a nerijetko prijeđe i kroz zube ukrajinskih političara.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene