Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Prana'

FOTO Ovo bi moglo spriječiti da vas vaš uredski posao 'ubije'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sjedenje za stolom po nekoliko sati s vremenom uništava naše zdravlje. A mnogi i dalje ovaj problem ne shvaćaju dovoljno ozbiljno...

Ljudi često za uredskim stolom sjede i do 4-5 sati u komadu. Nakon nekog vremena neminovni su problemi s leđima, ali i s disanjem. Da bi se to izbjeglo, jedan startup na tržište izlazi (krajem siječnja 2015.) s malenom napravom - Prana.

Pročitajte i ovo Djeca u vrtiću Virusi se brzo šire Kako smanjiti broj bolesne djece? ''Četiri su najvažnije stvari, a ovo treba djecu posebno naučiti" Muškarcu u mozgu pronašli parazita bizaran slučaj Mjesecima patio od migrene, snimke mozga otkrile u čemu je problem: Za sve je kriv jedan obrok

Uređaj je potrebno samo zakačiti oko pasa, za remen ili rub hlača. Prana vas potom upozorava kada je vaš položaj tijela loš ili pak ako ne dišete ispravno. Upozorava vas ili zvukom ili notifikacijom putem vašeg smartphonea.

Niste ni svjesni koliko ovime štetite sami sebi

Njihova aplikacija za smartphoneove donosi različite tehnike i vježbe disanja koja su povezane s ciljem koji želite postići: ili se želite razbuditi ili možda opustiti jer pokušavate zaspati.

Prana nije jedini ovakav uređaj koji pazi da ispravno djedimo i pravilno dišemo, ali iz kompanije tvrde da su jedini koji imaju obje te mogućnosti u jednom uređaju.

VIDEO Višesatno sjedenje pred računalom štetno je za vaše zdravlje

Naravno, nemojte zaboraviti da je svakih sat vremena obavezno potrebno napraviti pauzu od par minuta te se poršetati i malo protegnuti. Nemojte zaboraviti na vid - svakih pola sata morate odmoriti oči - primjerice gledanjem u daljinu na par minuta. 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene