Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Željko Komšić

Optužio Hrvatsku za miješanje u unutarnje poslove BiH: "Bolje bi bilo da vratite ukradeni novac građanima BiH"

Željko Komšić (Foto: AFP)
Željko Komšić (Foto: AFP) Foto: Afp
Kandidat za hrvatskog člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić u utorak je optužio Hrvatsku da se miješa u unutarnje poslove BiH inzistirajući na usvajanju izmjena izbornog zakona koje su po njegovu sudu diskriminatorne, a ustvrdio je i kako se na taj način način iz Zagreba pokušava oživjeti koncept Herceg-Bosne.

Na predizbornom skupu kojega je održao u Livnu Komšić je optužbe adresirao izravno na račun hrvatske predsjednice Kolinde Grabar Kitarović i to zbog njene izjave dane tijekom posjeta New Yorku da je Hrvatska zabrinuta stanjem na jugoistoku Europe, uključujući činjenicu da u BiH nisu provedene nužne izmjene izbornog zakona.

Pročitajte i ovo Christian Schmidt Odluka europskog predstavnika HDZ BiH: "Schimdtovo nametanje izmjena izbornog zakona ugožava europski put zemlje" Tarik Imamović Obitelj odahnula Kraj potrage: Pronađen je 26-godišnjak iz Zenice koji je nestao u Zagrebu

"Grabar Kitarović je s pravom zabrinuta. Silan je novac Zagreb potrošio da u Bosni i Hercegovini nametne diskriminatorske i anticivilizacijske odredbe Izbornog zakona. Silan su napor uložili da se u Bosni i Hercegovini nejednaka vrijednost glasa ozvaniči kao standard", kazao je Željko Komšić.

Dodao je kako bi Hrvatskoj bolje bilo "da vrati novce koje su pokrali od građana BiH" nudeći kao argument problem oko plaćanja naknada za korištenje vode iz Buškog jezera za rad hidroelektrane "Orlovac".

Komšićeva je ocjena kako HDZ BiH uz potporu Zagreba pokušava uspostaviti etničke izborne jedinice, što je put ka uspostavi trećeg entiteta, odnosno revitalizaciji Herceg-Bosne. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene