Predsjednica u New Yorku (Foto: Dnevnik.hr)
Predsjednica u New Yorku (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr

Hrvatska predsjednica nastavlja posjet New Yorku. Njezin govor pred općom skupštinom UN-a odgođen je za sutra zbog bilateralnih sastanaka.


Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović razgovarala je s prvim čovjekom ruske diplomacije, Sergejom Lavrovom. Istaknula je kako su se složili da je pitanje Agrokora većim dijelom riješeno, a predsjednica je istaknula da će kako bi tvrtka stala na noge, trebati ruska pomoć.

Vezani članci Vladimir Putin i Donald Trump (Foto: AFP) Senator Rand Paul dostavio Trumpovo pismo Putinu: "Pismo naglašava važnost daljnjeg rada u suzbijanju terorizma" Vladimir Putin i Donald Trump (Foto: AFP) Rusija poslala prijedlog SAD-u za povratak sirijskih izbjeglica: "Pomogli su razgovori predsjednika SAD-a i Rusije"

Lavrova je zanimalo i zašto nije promijenjen izborni zakon u BiH, a što se tiče posjeta Vladimira Putina Hrvatskoj, konkretnog datuma još nema.

"Razgovarali smo, obzirom da se približava još jedna zima, o Slavonskom Brodu i dogovorili smo se zapravo da tijekom izmještanja ureda, čini mi se 9. i 10. listopada ove godine, kad budem u Slavonskom Brodu da ćemo napraviti sastanak zajedno s predstavnicima Zarubježnjefta da stanovnike Slavonskog Broda upoznamo u kojoj je fazi projekt, dakle svi oni koji su odgovorni za njegovu realizaciju da budu tamo", poručila je Grabar-Kitarović.
 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.
Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na
novatv.hr