Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pobjegla iz zatvora

VIDEO: Dvadeset godina vodila dvostruki život

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Više od 20 godine Marie Walsh je živjela idiličnim obiteljskim životom u Kaliforniji, da bi joj jedan dan 2008. godine na vrata pokucala policija i uhitila je.

Marie Walsh, odnosno pravim imenom Susan Le Fevre pobjegla je iz zatvora u Michiganu 1976. godine gdje je služila desetogodišnju kaznu zbog dilanja heroinom. Susan se iz Michigana preselila u San Diego, promijenila ime, udala se i rodila troje djece. Tajnu je strogo čuvala za sebe i nije je podijelila ni s mužem.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Muškarci navalili u ordinacije Manje boli kad je zubarica dekoltirana Slika nije dostupna Pozvali na nacionalno zajedništvo Jordan, Egipat i Francuska pozvali na očuvanje stabilnost u Libanonu

Policija ju je privela i nakon 13 mjeseci provedenih u istom zatvoru iz kojeg je pobjegla, puštena je na slobodu. Ova elegantna 56-godišnja plavuša svoje iskustvo i pravu istinu sad je odlučila podijeliti s javnošću. Objavila je knjigu 'A Tale of Two Lives' i gostovala u nekoliko američkih talk showova, uključujući i Oprah show.

Iako nevina priznala krivnju

Marie priznaje da je kao tinejdžerica bila jako buntovna i upala u loše društvo. S 19 godina uhićena je s prijateljem koji je dilao heroin. Na sudu je priznala krivnju jer su joj odvjetnici kazali kako će se na taj način izvući budući da se radilo o prvom prekršaju. Međutim, Marie su osudili na deset godina zatvora. Jednog dana u posjet joj je došao djed i predložio bijeg. Bez razmišljanja se, kaže, popela na žičanu ogradu, preskočila ju i potrčala prema djedu koji ju je čekao u automobilu dok im je iznad glave kružio policijski helikopter.

'Da su pucali u mene, htjela sam da me ubiju jer se nisam mislila vraćati u zatvor', napisala je u knjizi. S prijateljem se zaputila prema Kaliforniji gdje je počela živjeti potpuno drugačijim životom. Najbolniji trenutak joj je bio kad nije mogla prisustvovati majčinom pogrebu. Knjigu je napisala jer želi upozoriti na loše uvjete života u američkim ženskim zatvorima.
 

Visit msnbc.com for breaking news, world news, and news about the economy

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene