Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pozvali na nacionalno zajedništvo

Jordan, Egipat i Francuska pozvali na očuvanje stabilnost u Libanonu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jordan, Egipat i Francuska su pozvali na očuvanje stabilnosti u Libanonu, koji prolazi kroz tešku političku krizu.

'Pozivamo sve političke stranke u Libanonu da pokušaju održati sigurnost, stabilnost i nacionalno zajedništvo u Libanonu, kako bi se zemlja zaštitila od bilo kakvih vanjskih utjecaja i miješanja te da bi se ojačao suverenitet u skladu s međunarodnim pravom', izjavio je jordanski ministar vanjskih poslova Naser Javdeh.

Pročitajte i ovo Ilustracija novinara u ratom pogođenom području Analizirana audio snimka Izraelski tenk napao novinare u Libanonu: Izvješće otkriva šokantne detalje napad Izraela na Libanon krvavi sukob Izrael žestoko napao Libanon, ubijena žena i njezino dvoje djece, Hezbolah poručio: "Ovo neće proći bez odgovora"

On je također, na konferenciji za novinare održanoj u Amanu s francuskom kolegicom Michele Alliot-Marie, istaknuo 'potrebu za pružanjem potpore Libanonu i ustavnim institucijama te države'.

Ministrica Alliot-Marie je na turneji po regiji. Egipatski ministar vanjskih poslova Ahmed Abul Geit je ranije u Kairu, tijekom razgovora s Alliot-Marie izjavio: 'Razgovarali smo o potrebi poštovanja pravne države te želimo da se u potpunosti primijene sporazumi iz Taefa'. Aludirao je na međulibanonski sporazum potpisan 1989. čiji je cilj okončati građanski rat i 'uravnotežiti' ovlasti u zemlji.

>> VIDEO: Razjarena gomila ministricu zasula jajima

Francuska ministrica je istaknula kako bi i ona 'željela da libanonske ustavne vlasti uspješno provedu obnovu zemlje i uspostave u njoj stabilnost'. Isto je ponovila i tijekom razgovora u Amanu. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene