Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pozvao na oslobađanje svih talaca

"To je izravna prijetnja međunarodnom miru": Lavrov oštro osudio napade Britanije i SAD-a

Sergej Lavrov
Sergej Lavrov Foto: Afp
Sergej Lavrov, ruski ministar vanjskih poslova, u UN-u je oštro osudio napade Britanije i SAD-a na hutiste.

Ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov oštro je u svom govoru na UN-ovu Vijeću sigurnosti osudio napade SAD-a i Ujedinjenog Kraljevstva, uz potporu drugih saveznika, na jemenske hutiste.

Bila je to "neopravdana agresija" i izravna prijetnja međunarodnom miru, rekao je Lavrov u New Yorku.

Lavrov je također pozvao na oslobađanje svih talaca koje je Hamas uzeo iz Izraela u pojas Gaze. Rusija je također podržala prekid vatre u sukobu.

Lavrov se založio za rješenje s dvije države za Izrael i palestinska područja te je kritizirao izraelskog premijera Benjamina Netanyahua i druge članove vlade zbog odbijanja takvog rješenja.

Pročitajte i ovo Donald Trump Ključna pobjeda Trump na korak do republikanske nominacije! Biden poslao zabrinjavajuću poruku: "Sve je na kocki"

Pročitajte i ovo Obnova u Markuševcu - 1 Gotovo četiri godine kasnije Obnova nakon potresa ni blizu kraja, ministar se opravdava: "Ja razumijem nezadovoljstvo naših ljudi..."

Glavni tajnik UN-a António Guterres također je kritizirao Izrael.

"Trajni kraj izraelsko-palestinskog sukoba može doći samo kroz rješenje s dvije države", rekao je Guterres Vijeću sigurnosti UN-a.

"Ovo odbijanje, i uskraćivanje prava na državnost palestinskom narodu, unedogled bi produžilo sukob koji je postao glavna prijetnja globalnom miru i sigurnosti", rekao je.

Pročitajte i ovo Državne nekretnine - 1 Interes je velik Cijene već od 15 eura: Država u vlasništvu ima tisuće nekretnina, a od najma ubire - milijune

Pročitajte i ovo Požar u Johannesburgu - 3 Strašan zločin u JAR-u Šokantan zločin! Zadavio muškarca i podmetnuo požar da prikrije ubojstvo: Poginulo 76 ljudi, među njima i djeca

SAD, Njemačka i EU također su pristale na dvodržavno rješenje, pa trenutačno pojačavaju pritisak na protivnike tog plana.

Palestinski islamistički Hamas također odbija rješenje s dvjema državama, prema kojem bi neovisna, demokratska i demilitarizirana palestinska država trebala mirno postojati uz Izrael.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene