Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Na dubini od 20 metara

VIDEO Izraelski vojnici upali u Hamasov tunel, snimili potresne scene: "Zabilježite ovo prije nego što sve raznesemo"

Prizori iz tunela
Prizori iz tunela Foto: Screenshot/X
Izraelske obrambene snage objavile su video u kojem prikazuju kilometarski minirani tunel u kojem je Hamas navodno držao oko 20 talaca.

Kako se vidi u videu, na kraju tunela nalaze se malene ćelije u kojima su držani zarobljenici te su pronađeni zahodi, madraci, kao i crteži djevojčice oslobođene u studenom - Emilije Aloni

Kako je rekao glasnogovornik IDF-a Daniel Hagari na konferenciji za medije nakon što su hodali oko kilometar u tunelu, na dubini od oko 20 metara ispod zemlje, vojnici su pronašli prostoriju u kojoj su, prema svjedočenjima, taoci koji su se vratili iz Gaze provodili većinu vremena.

Pročitajte i ovo Ilustracija tek su uselili Novi vlasnici čistili kuću pa se šokirali onime što su našli u zamrzivaču: "Ljudska je glava ispala van"

Vojnici IDF-a ušli su u tunel smješten u srcu civilnog područja u Khan Yunisu koji je korišten za držanje oko 20 talaca u različito vrijeme. Tunel je bio dug oko 830 metara i dubok oko 20 metara. 

"Ne možemo i nećemo stati znajući da se nevini civili drže u objektima poput ovog. Nećemo prestati raditi dok taoce ne vratimo kući", poručili su uz spomenuti video.  

Vojska je objavila fotografije iz podzemnog labirinta i rekla da je dovela novinare da dokumentiraju tunel prije nego što ga unište kako bi svijetu pokazali dokaze koji se ne smiju zaboraviti.

Pročitajte i ovo Pojas Gaze Puno stradalih Hamas spriječio Izraelske vojne snage u stvaranju tampon-zone: Eksplozija urušila zgradu u kojoj su se nalazili vojnici IDF-a

Pročitajte i ovo Ilustracija Jedna osoba ozlijeđena Diljem Hrvatske snijeg i poledica: HAK poziva vozače na oprez, nesreća na A1

"Hamas je počinio i nastavlja činiti zločine protiv čovječnosti, držeći nevine ljude, djecu, žene, muškarce, neke bolesne, vrlo starije ljude, u teškim i nehumanim uvjetima", rekao je Hagari.

 

IDF je rekao da je ljude držane u tunelu Hamas vjerojatno premjestio na drugo područje kada su trupe stigle i pretresle podzemnu mrežu. Pozivajući se na obavještajne procjene, IDF je rekao da je Hamas uložio milijune dolara u izgradnju tunela.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene