Obavijesti Video Pretražite Navigacija
odvukla ih snažna struja

VIDEO Kao u filmu: Ivan preživio 18 sati u uzburkanom moru zahvaljujući lopti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tridesetogodišnji Ivan preživio je 18 sati u uzburkanom moru u Grčkoj zahvaljujući lopti na koju je slučajno naišao nakon što su njega i dvojicu prijatelja odvukle snažne struje dok su se kupali na plaži Mytis u Halkidikiju.

Trojica prijatelja iz Sjeverne Makedonije koja su bila na odmoru u Grčkoj u subotu su se otišla kupati iako je more bilo uzburkano, a u tom dijelu su i vrlo snažne struje, koje su ih odvukle na otvoreno more. Jedan mladić (25) pronađen je i spašen nakon nekoliko minuta, za 28-godišnjakom se još traga, a 30-godišnji Ivan, koji je taj dan slavio rođendan, doživio je gotovo filmski scenarij jer mu je lopta na koju je slučajno naišao pomogla da u uzburkanom moru izdrži 18 sati, prenosi grčki portal Voria.

Ivana je pronašao putnički brod 25 kilometara od obale nakon što ga je uočila ekipa spasitelja u helikopteru, piše makedonski portal Telma. Ivanovi prijatelji otišli su se kupati, a on je shvatio da nešto ne valja nakon što su zaronili i više nisu izranjali, krenuo ih je spasiti, pa je i njega odvukla struja.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna potraga počela u četvrtak Pronađen dvojac nestao tijekom nevremena u kajaku na Kvarneru: "Sklonili smo se na otok"

Njegov otac za grčke medije je kazao da je 30-godišnjak u dobrom stanju i da se oporavlja.

Lokalni mediji pišu kako lokalno stanovništvo izbjegava kupanje na toj plaži upravo zbog jakih struja. Zbog toga apeliraju na vlasti da postave table s upozorenjima na više jezika kako bi i turisti znali da je kupanje tamo opasno.

Pročitajte i ovo Rekordne temperature mora - 5 Mjerilo se i do 30 stupnjeva U "vrelom" moru sve manje osvježenja: To bi mogla biti posebno loša vijest za ribare

Mladići su nestali u nekoliko sekundi, a hitne službe odmah su alarmirane i krenule su u potragu.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene