Obavijesti Video Pretražite Navigacija
potraga počela u četvrtak

Pronađen dvojac nestao tijekom nevremena u kajaku na Kvarneru: "Sklonili smo se na otok"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dvije nestale osobe za kojima je od jučer trajala koordinirana akcija traganja, uspješno je okončana danas u ranim popodnevnim satima kad su pronađene na otoku Krku.

Nacionalna središnjica za usklađivanje traganja i spašavanje na moru (MRCC Rijeka) izvijestila je Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture o uspješnom okončanju koordinirane akcije traganja prema dvije osobe, hrvatskom i njemačkom državljaninu, čiji nestanak je prijavljen jučer, 7. srpnja u večernjim satima, priopćili su iz Ministarstva mora.

Za nestalim dvojcem tragalo se u morskome području između Supetarske drage, na otoku Rabu, otoka Krka i Crikvenice, svim raspoloživim plovilima iz sastava Lučke kapetanije Rijeka, pripadajućih lučkih ispostava, Pomorske i aerodromske policije Rijeka i Obalne straže RH, čiji pilot je u 10:30 uočio kajak preletom iznad obale otoka Krka. S obzirom da je kajak opisom odgovarao nestalome, na poziciju su odmah isplovili službenici Lučke ispostave Novi Vinodolski te su nedugo potom pronašli dvoje nestalih u uvali Orgul, na otoku Krku, u dobrome tjelesnom stanju, bez ozljeda.

Spašeni su u iskazu službenicima LI Novi Vinodolski rekli kako su se uslijed prolaznoga nevremena sklonili na otok, a budući da kod sebe nisu imali nikakvu komunikacijsku opremu, nisu mogli dojaviti obitelji, prijateljima i poznanicima kašnjenje u dolasku na predviđenu lokaciju.

Akcija traganja pokrenuta je jučer, 7. srpnja u 19:47, kada je u MRCC Rijeka zaprimljena dojava o nestanku dvije osobe. Riječ je o hrvatskom i njemačkom državljaninu koji su se u popodnevnim satima kajakom kretali morem na području Supetarske drage na Rabu, krčkog arhipelaga i Crikvenice.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna DA SU BAREM PROVJERILI PROGNOZU Avantura na odmoru: Kajakom iz Selca htjeli do Novog Vindolskog, bura ih otpuhala do otoka
Pročitajte i ovo Ilustracija - 5 SAVJETI I PREPORUKE Kupanje mnoge veseli, ali opreza nikad dosta: Roditelji pogotovo trebaju pripaziti na jednu stvar

Prva etapa traganja, koja je trajala do kasno sinoć, nije rezultirala pronalaskom nestalih, pa je danas po razdanjivanju nastavljeno  površinsko traganje morem koje provode jedinice LK Rijeka i jedno plovilo PPAP Rijeka te jedan privatni brod. U traganje je jutros uključen i zrakoplov tipa 'Pilatus' iz sastava Obalne straže RH.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene