Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dobio 13 godina i pet mjeseci

Slavnom "Blade Runneru" sud povećao kaznu za ubojstvo djevojke

Oscar Pistorus (Foto: AFP)
Oscar Pistorus (Foto: AFP) Foto: Afp
Južnoafrički paraolimpijac Oscar Pistorius osuđen je na ukupnu zatvorsku kaznu od 13 godina i pet mjeseci zatvora zbog ubojstva svoje djevojke Reeve Steenkamp.

Vrhovni je sud u žalbenom postupku tako udvostručio kaznu na koju je prošle godine Oscara Pistoriusa osudio niži sud. Sada mu je kazna povećana za šest godina i pet mjeseci, a u nju će mu se uračunati i vrijeme koje je proveo u pritvoru. Glasnogovorik obitelji ubijene djevojke poručio je kako je nova presuda "potvrda da ipak ima pravde", javlja BBC.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Tvrdi član obitelji PISTORIUS NA UVJETNOJ SLOBODI? 'Pustit će ga do kraja kolovoza' Slika nije dostupna Objavljeni dijelovi knjige Majka ubijene Reeve otkrila tajne njezine veze s Oscarom Pistoriusom!

Oscar Pistorius na Valentinovo 2013. godine ubio je svoju djevojku s četiri metka koja je ispalio iz pištolja kroz zatvorena kupaonska vrata. Tvrdio je da je po noći čuo buku te je mislio kako se u kupaonici nalazi provalnik.

Kada je čula da je ubojica njezine sestre dobio dvostruko veću kaznu, Simone Cowburn rekla je za Daily Mail: "O, Bože... Je li to stvarno istina? Zaslužio je. Zaslužio je provesti život u zatvoru. Znamo da su ona tri metka bila zato da bi ju ubio."

Oscar Pistorius ušao je u povijest kao prvi paraolimpijac koji se ravnopravno natjecao s atletičarima bez invaliditeta na Olimpijskim igrama 2012. godine. Nekoć je bio južnoafrički zlatni dečko, junak koji je nadvladao svoj hendikep i postao međunarodna superzvijezda.

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene