Obavijesti Video Pretražite Navigacija
težak 800 kilograma

FOTO/VIDEO Izvlačenje bijelog kita iz Seine trajalo čak šest sati: Nije mu bilo spasa pa ga uspavali

Kit beluga izvučen iz Seine - 3
Kit beluga izvučen iz Seine - 3 JEAN-FRANCOIS MONIER / AFP
Aktualno Galerija Kit beluga izvučen iz Seine - 1 Kit beluga izvučen iz Seine - 1 Foto: JEAN-FRANCOIS MONIER / AFP Kit beluga izvučen iz Seine - 2 Kit beluga izvučen iz Seine - 2 Foto: JEAN-FRANCOIS MONIER / AFP Kit beluga izvučen iz Seine - 3 Kit beluga izvučen iz Seine - 3 Foto: JEAN-FRANCOIS MONIER / AFP +0 Kit beluga izvučen iz Seine - 4 Galerija 1/4 >>
Kit beluga uspavan je nakon što je, prilikom transporta iz rijeke Siene u slani bazen, došlo do komplikacija s disanjem.

 

Nije uspjelo spašavanje kita beluge koji se prije tjedna dana nasukao u rijeci Sieni na sjeveru Francuske. Sve vrijeme ekolozi su ga bezuspješno pokušavali nahraniti.

Spasioci su ga noćas dizalicom uspjeli podignuti i prebaciti na kamion kako bi ga prebacili u bazen sa slanom vodom u Normandiji, prije nego što bude pušten u more. Tijekom transporta je došlo do komplikacija s disanjem i veterinari su ga morali uspavati.

Potpuno bijela beluga preplivala je gotovo pola puta do Pariza prije nego što su je lokalne vlasti zatvorile u veliki sustav brana.

Pročitajte i ovo Beluga zalutala u rijeci, Ilustracija zalutala u seinu Bijeli kit zalutao u rijeku: Samo krako može preživjeti u slatkoj vodi

Pročitajte i ovo Temza u Londonu (Foto: AFP) Blizu Londona Neočekivan prizor u Temzi: "Ne mogu vjerovati da ovo pišem - nije šala"

"Veterinari nisu nužno optimistični u pogledu zdravlja beluge", rekla je ranije Isabelle Dorliat-Pouzet, glavna tajnica prefekture Eure, za BFM TV.

"Užasno je mršav za belugu i to ne sluti na dobro za njegov srednjoročni životni vijek", rekla je uoči spašavanja kita beluge.

Krajem svibnja, teško bolesna orka preplivala je desetke milja uz Seinu i umrla prirodnom smrću nakon što su propali pokušaji da je se vrati u more.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene