Obavijesti Video Pretražite Navigacija
napadnuti dronom

SAD obećao osvetu za ubijene vojnike, javio se Iran: "Odgovorit ćemo na svaku prijetnju"

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Nijedna prijetnja SAD-a neće ostati neodgovorena, tvrdi Iran čiji ministar vanjskih poslova Hossein Amirabdollahian dodaje da SAD mora prestati s prijetnjama te se mora fokusirati na političko rješenje.

Iran će odgovoriti na bilo koju prijetnju SAD-a, izjavio je u srijedu zapovjednik Revolucionarne garde Hossein Salami, dok Washington priprema odgovor na ubojstvo troje američkih vojnika za koje optužuje militante povezane s Iranom.

Američki predsjednik Joe Biden rekao je u utorak da je odlučio o tome kako će reagirati na napad dronom u subotu u Jordanu, ali nije naveo kako.

Pročitajte i ovo Ilustracija Tipična hrvatska priča Kako je ministar Piletić obmanuo javnost: Majka iz Slavonskog Broda rodila devetero djece, petero joj već oduzeli. Je li mališan trebao umrijeti da se spase preostala djeca?

Washington je za napad optužio Ketaib Hezbolah, proiransku miliciju u Iraku. Skupina je u utorak objavila da prekida vojne akcije protiv SAD-a kako ne bi stvarala probleme vladi u Bagdadu.

"Čujemo prijetnje koje dolaze od Amerikanaca i poručujemo im da su nas već iskušavali i da nijedna prijetnja neće ostati neodgovorena", rekao je Salami, prenijela je agencija Tasnim.

Pročitajte i ovo Prometna nesreća u Lovranu Nije osigurao stabilizator Policija objavila detalje teške nesreće u Lovranu u kojoj je poginula studentica: Vozač je uhićen

Državni mediji prenijeli su iranskog ministra vanjskih poslova Hosseina Amirabdollahiana koji je na sjednici vlade rekao: "SAD mora prestati s prijetnjama i fokusirati se na političko rješenje".

Washington "mora prihvatiti otpor kao činjenicu", dodao je referirajući se na iranski naziv za savez oružanih skupina diljem Bliskog istoka.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene