Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sude mu

Dodik: "Ako to naprave, morat ćemo reći - doviđenja BiH, adio"

Milorad Dodik
Milorad Dodik Foto: Afp
Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da ako bude osuđen pred Sudom BiH u predmetu koji se vodi protiv njega i bude mu zabranjeno političko djelovanje da će reći da ne priznaje Sud i Tužiteljstvo BiH.

"Svi znaju da proces koji se vodi protiv mene u Sudu BiH nelegitiman i motiviran političkim interesima pojedinih ambasada u Sarajevu. Sude mi samo zato što ne priznajem strance - i ako misle da će ovim procesom da me udalje sa političke scene - varaju se", rekao je Dodik.

 "Svi moji ovdje su opredijeljeni da u četvrtak ako se to dogodi (ako mu bude zabranjeno političko djelovanje), da ćemo reći da ne priznajemo Sud i Tužiteljstvo BiH i kažemo doviđenja BiH, adio", poručio je Dodik.

Pročitajte i ovo Jeziva snimka misterioznog objekta Puno nedoumica VIDEO "Koji je ovo ku*ac?!" Ukrajinski vojnici objavili jezivu snimku misterioznog objekta

Poručio je da želi pokazati da nije dobar način na koji to rade: "Rade to jednom Miloradu Dodiku za kojeg misle da je netko. Pa kako je moguće da budem procesuiran na bazi ovoga?"

Dodik je optužen za neprovođenje odluka visokog predstavnika međunarodne zajednice.

Poručio je da je optimističan što se tiče otvaranja pregovora sa Europskom unijom, jer je većina traženog ispunjena. No, naglasio je da su i dalje kočnice Izborni zakon i Zakon o Sudu BiH, piše Klix.ba. 

Pročitajte i ovo Ilustracija Novi incident Užas u Splitu! Muškarac pratio ženu automobilom i prijetio joj nožem: "Kći je samo govorila - Mama vozi, mama vozi!"

Pročitajte i ovo Thomas Eugene Creech odgođeno pogubljenje Serijskom ubojici čak osam puta pokušali ubrizgati smrtonosnu injekciju: Nekome je govorio "Volim te"

"U Mostaru na sastanku nije postignut dogovor o najvažnijim otvorenim pitanjima - Izbornog zakona i zakona o Sudu BiH", rekao je, dodavši da je srpska strana jedina u Mostar došla spremna sa odgovorima na sva otvorena pitanja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene