Obavijesti Video Pretražite Navigacija
"Hitno trebamo radnu snagu"

Zapošljavaju 20.000 djelatnika: Daju bonus dobrodošlice od 1500 do 3000 eura!

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Njemački Commerzbank će, prema najavi direktorice ljudskih resursa, do 2034. vjerojatno trebati nešto manje od 20.000 novih radnika.

Commerzbank u Njemačkoj zapošljava mnogo novih radnika, nakon što je proteklih godina prolazio kroz restrukturiranje što je podrazumijevalo i ukidanje tisuća radnih mjesta. Politika kompanije sad se okrenula u potpuno suprotnom smjeru te će, prema najavi direktorice ljudskih resursa, do 2034. vjerojatno trebati nešto manje od 20.000 novih radnika.

“Bit će vrlo teško pronaći dovoljno osoblja na trenutnom tržištu rada”, rekao je menadžer koji u Commerzbank radi od siječnja 2023. godine, piše Fenix Magazin.

U istočnoj Europi banke sada isplaćuju bonuse za nove radnike koji iznose između 1000 i 3000 eura, dok u Njemačkoj bonus iznosi 1500 eura.

Pročitajte i ovo Erupcija vulkana na Islandu može li doći do kaosa? Meteorolog upozorio: "Dim s Islanda stiže i u naše krajeve. Posebno je opasno ono što je u Italiji..."

Direktorica ljudskih resursa ističe kako će u idućih deset godina, mnogi “baby boomeri” koji rade u banci otići u mirovinu.

"Uz prirodnu fluktuaciju, kako ne bismo smanjivali poslovanje, svake godine moramo zaposliti oko 2000 novih zaposlenika – otprilike polovicu njih u Njemačkoj, a drugu polovicu na lokacijama u inozemstvu kao što su Lodz, Prag, Sofija i Kuala Lumpur. To je jedini način na koji možemo održati planirani broj radnih mjesta s punim radnim vremenom, koji ostaje konstantan na oko 36.000 u cijeloj grupaciji.”, kazala je te dodala da ih proteklih 15 godina karakteriziraju programi smanjenja broja radnika.

Pročitajte i ovo Ilustracija Šokantna snimka Užas u zagrebačkoj školi: Profesor udarao učenika po glavi, slijedi mu otkaz

"Od preuzimanja Dresdner banke 2008., jedno je restrukturiranje slijedilo drugo. Sada se krećemo u potpuno drugom smjeru. Moramo privući puno ljudi koji su na tržištu rada – i to velikom brzinom”, naglasila je direktorica.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene