Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nikako da se sjeti

Boris Johnson ne može se sjetiti šifre za mobitel u kojem se kriju važne informacije, stručnjaci doskočili njegovoj zaboravljivosti

Boris Johnson
Boris Johnson Foto: Afp
Tim Borisa Johnsona odbacuje tvrdnje da on odugovlači s predajom poruka britanskoj službenoj istrazi o koronavirusu dok se bivši premijer bori da zapamti lozinku za svoj iPhone.

Times je u četvrtak izvijestio da se bivši premijer sa stopostotnom sigurnošću ne sjeća šifre za pristup svom bivšem uređaju, koji je prestao koristiti u svibnju 2021. zbog sigurnosnih problema.

Postoji zabrinutost da će se uređaj, koji drže Johnsonovi odvjetnici, potencijalno izbrisati njegov sadržaj ako se unese pogrešan kod.

Istraga o COVID-u zahtijevala je sve Johnsonove podatke s WhatsAppa i iz dnevnika za vrijeme pandemije.

Pročitajte i ovo Jevgenij Prigožin - 4 Provjerava se autentičnost FOTO Ruski mediji objavili prvu Prigožinovu fotografiju: Nekad moćni vojskovođa snimljen u gaćama

Britanska je vlada prošlog ponedjeljka dobila rok do 16 sati da preda sav materijal istrazi. Ali velik dio materijala relevantnog za Johnsona nalazi se na njegovu starom, trenutačno nedostupnom mobitelu, koji drže njegovi odvjetnici.

Bivši direktor komunikacija Alastair Campbell rekao je u četvrtak da bi Johnsona trebalo uhititi zbog ometanja tijeka pravde.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković i Robert Golob - 6 Sporazum dviju Vlada Spas za hitne pacijente na sjeverozapadu Istre: Konačno mogu potražiti pomoć u sebi najbližoj bolnici

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Policija apelira na građane Jedan poziv umalo je skupo stajao 83-godišnjakinju! Taksist je spasio da ne nasjedne na opaku prijevaru

Ali Politico je u petak izvijestio da bi problem mogao biti riješen već danas.

Vlada je, rekao je glasnogovornik Johnsona, sada nabavila šifru koje se Boris navodno ne sjeća.

Stvarno upisivanje lozinke moraju obaviti "tehnički stručnjaci" koje je imenovala vlada, rekao je glasnogovornik u uredu Johnsonovih odvjetnika.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene