Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Policija apelira na građane

Jedan poziv umalo je skupo stajao 83-godišnjakinju! Taksist je spasio da ne nasjedne na opaku prijevaru

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jedna 83-godišnjakinja zamalo je ostala bez svoje ušteđevine nakon što je ju nazvao muškarac i predstavio se kao policajac.

"U četvrtak je zaprimljena prijava 83-godišnjakinje da ju je na kućni telefon nazvala osoba koja se predstavila kao policijski kriminalistički inspektor te da je njezin bankovni račun zloupotrijebljen, zbog čega joj je rečeno da podigne cijeli iznos i preda ga kako bi se provela provjera i uzeli otisci prstiju s novca", izvijestila je PU splitsko-dalmatinska.

Nakon što je žena podigla novac, osoba je dogovorila da će nazvati taksi kojemu će predati kuvertu s novcem. No, nasreću, nakon što ju je vozač upozorio da bi se moglo raditi o prijevari i da navedeno prijavi policiji, to je i učinila.

Pročitajte i ovo Duma "Monstruozna tendencija" "Ne želimo degeneraciju nacije, ova odluka štiti naše građane i djecu": Ruska Duma donijela novi zakon i popljuvala Amerikance

U tijeku su policijski izvidi.

Policija apelira na građane da budu oprezni i da ne nasjedaju na takve pokušaje prijevara.

Pročitajte i ovo Miro Bulj u Saboru Traže izvanrednu sjednicu Burno u Saboru: Bulj izbačen, oporba demonstrativno napustila sjednicu - "Idite đuskat u Diamond"

Pročitajte i ovo Vrućine - 22 Kako nas vide "Ako putujete u Hrvatsku...": Njemačka vlada objavila važno upozorenje svojim građanima

"Ističemo da policijski službenici ne provode službene zadaće tako da telefonom traže od građana informacije o novčanicama niti traže od njih podizanje novca iz banaka. Ne puštajte neznance u svoj dom, ne odajte im privatne podatke preko telefona i pobrinite se da o opasnostima koje vrebaju upoznate svoje roditelje, bake i djedove jer upravo su oni meta takvih drskih počinitelja", poručila je policija.


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene