Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Politički motivirana presuda

Imran Khan osuđen na 10 godina zatvora: Zabranjen mu izlazak na izbore

Imran Khan
Imran Khan Foto: Afp
Bivši pakistanski premijer Imran Khan osuđen je na 10 godina zatvora zbog odavanja državnih tajni.

Bivši pakistanski premijer Imran Khan osuđen je na 10 godina zatvora zbog odavanja državnih tajni. Khana su njegovi protivnici smijenili s mjesta premijera još 2022. godine te već služi trogodišnju zatvorsku kaznu nakon što je osuđen za korupciju.

Khan je odbacio sve optužbe i nazvao ih politički motiviranima, a ova nova presuda dolazi tjedan dana prije općih izbora na kojima mu je zabranjeno kandidirati se.

Pročitajte i ovo Ilustracija Sukob na rubu eskalacije Hoće li SAD prijeći crvenu liniju? Bijela kuća planira napad, očekuje se osveta za smrti Amerikanaca

Uz Khana, na desetogodišnju zatvorsku kaznu osuđen je i njegov stranački potpredsjednik i bivši ministar vanjskih poslova Shah Mahmood Qureshi.

Pročitajte i ovo Potraga za avionom Earhart na dnu oceana VIDEO Istraživač tvrdi da je riješio jedan od najvećih misterija novije povijesti: "Teško me uvjeriti da smo pronašli bilo što drugo"

U ovom je slučaju riječ o navodnom curenju tajne diplomatske korespondencije koju je pakistanski veleposlanik u Washingtonu poslao u Islamabad dok je Khan bio premijer, a odnosi se na njegovo pojavljivanje na skupu u ožujku 2022., mjesec dana prije nego što je svrgnut s vlasti. Khan se pojavio na pozornici mašući komadom papira za koji je tvrdio kako dokazuje stranu zavjeru protiv njega te da je rečeno kao će sve biti "oprošteno ako Imran Khan bude uklonjen s vlasti".

Pročitajte i ovo Požar u Rotterdamu Drama u Rotterdamu Auto eksplodirao pa buknuo požar u zgradi. Tri su osobe nestale: "Bilo je zaglušujuće, svi su vrištali"

Khan nije rekao koja je to strana zemlja, no kasnije je bio vrlo kritičan prema SAD-u, prenosi BBC. Khanova stranka PTI presudu je nazvala je ruglom.

Opći izbori u Pakistanu će se održati 8. veljače.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene