Obavijesti Video Pretražite Navigacija
pokušaj atentata

Upucan Imran Khan: Atentator izvadio pištolj i počeo pucati dok je držao govor

Imran Khan
Imran Khan Foto: Afp
Bivši pakistanski premijer Imran Khan upucan je u pokušaju atentata za vrijeme predizbornog skupa. Khan, kojemu je parlament izglasao nepovjerenje ranije ove godine, prevezen je u bolnicu i stanje mu je stabilno.

Naoružani napadač otvorio je vatru dok je 70-godišnji bivši pakistanski premijer Imran Khan držao govor svojim pristalicama na skupu u Wazirabadu u pokrajini Punjab, rekli su dužnosnici. U pucnjavi je, osim Khana, ranjeno i nekoliko njegovih pristaša.

Khan je hitno odvezen s mjesta događaja, a njegov pomoćnik kazao je da je preživio pokušaj atentata. Producent Sky Newsa stajao je blizu Khana te je svjedočio trenutku u kojem je političar upucan.

"Okupila se velika gomila kako bi čula njegov govor kada je došlo do iznenadnog meteža. Vrata su se naglo otvorila i suočili smo se s uspaničenom gomilom. Neki su vikali 'Imran Khan je mrtav'", svjedočila je novinarka Sky Newsa.

"Naoružana policija počela je trčati prema nama. Vozilo hitne pomoći stiglo je u to područje. Jednog krvavog čovjeka unijeli su u vozilo, a zatim još jednog."

Među ozlijeđenima je i vođa stranke PTI Faisal Javed.

"Imran Khan i Faisal Javed zadobili su rane od metka. Metak je pogodio Imrana Khana u potkoljenicu. Obojica su prebačena u bolnicu na liječenje", rekao je glasnogovornik PTI-ja Fawad Chaudhry.

Javed, koji je imao mrlje krvi na odjeći, rekao je Geo TV-u iz bolnice: "Nekoliko naših kolega je ranjeno. Čuli smo da je jedan od njih mrtav."

Dužnosnici su rekli da je napadač uhićen na mjestu događaja.

"Nitko nije ubijen u napadu, ali su ozlijeđeni brojni stranački aktivisti koji su se vozili s Khanom", javila je Yasmin Rashid, Khanova pomoćnica.

"Policajci koji su osiguravali Khanov konvoj priveli su najmanje jednog osumnjičenika", potvrdila je Rashid.

Pročitajte i ovo Napadač uperio pištolj u Cristinu Kirchner OPTUŽBE ZA KORUPCIJU Prvi put nakon propalog atentata oglasila se bivša predsjednica Argentine: ''Živa sam zbog Boga i djevice Marije''

Pročitajte i ovo Filipinska policija na mjestu događaja Nasilje na Filipinima Krvava dodjela diploma: Svečanost prekinuo atentat na bivšu gradonačelnicu u kojem su poginule tri osobe

Bivši igrač kriketa, Imran Khan zalagao se za nove izbore nakon što je svrgnut s vlasti u travnju te je održavao žestoke govore na skupovima diljem zemlje.

"Velika panika, ljudi bježe, nitko nije mogao shvatiti što se događa", javila je s lica mjesta novinarka Cordelia Lynch iz Sky Newsa.

"Imran Khan je pogođen, koliko sam shvatila, u lijevu nogu, odveli su ga. Liječnik koji je bio u blizini obradio je troje ljudi."

"Ovo je najgori mogući scenarij, ono što je tolike ljude brinulo je da ovaj mirni prosvjed ima potencijal da preraste u nasilje", naglasila je Lynch.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene