Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zabave ga koštale

Bivši britanski premijer prevario javnost i parlament: Prijeti mu suspenzija

Boris Johnson
Boris Johnson Foto: Afp
Komisija za privilegije Donjeg doma parlamenta zaključila je danas da bivši britanski premijer Boris Johnson treba biti suspendiran iz parlamenta na 90 dana jer je namjerno obmanuo parlament o zabavama koje je priredio tijekom pandemije.

Komisija je navela da je Boris Johnson namjerno obmanuo Donji dom parlamenta i bio sudionik u kampanji zloupotrebe i pokušaja zastrašivanja komisije, objavio je  BBC.

Johnson je namjerno obmanuo parlament o zabavama koje je organizirao za vrijeme pandemije i kojima je prekršio karantenu, a koje su narušile njegov kredibilitet i doprinijele njegovu padu, priopćio je odbor poslanika poslije jednogodišnje istrage.

Članovi njegova osoblja održali su niz zabava 2020. i 2021. godine kada su takva okupljanja bila zabranjena zbog pandemije.

Pročitajte i ovo Boris Johnson Kraj političke karijere Šokantni odlazak Borisa Johnsona: ''Nikad nije bio sposoban ni za zastupnika, a kamoli za premijera naše velike zemlje"

Pročitajte i ovo Boris Johnson Je li ih doveo u zabludu? Johnson pred odborom o nezakonitim zabavama, on uporan: "Poštovane su sve preporuke"

Donji dom u punom će sastavu sada raspravljati o izvještaju odbora i odlučiti je li suglasan s nalazima komisije i preporučenim sankcijama.

Također je rečeno da mu ne bi trebala biti odobrena propusnica do zgrade parlamenta.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene