Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Činilo se da pada u nesvijest

Američkom generalu pozlilo dok je svjedočio o ratu u Afganistanu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Generalu Davidu Petraeusu, zapovjedniku američkih snaga na Bliskom istoku, uključujući i Irak i Afganistan, pozlilo je dok je svjedočio na saslušanju u Senatu pa je uz pratnju izveden iz dvorane, no kasnije se vratio a nastavak svjedočenja je odgođen za srijedu.

Petraeus je slušao iskaz senatora Johna McCaina, koji je izražavao zabrinutost zbog pravca u kojem se razvija američki rat u Afganistanu, kad se činilo da pada u nesvijest. Suradnici su mu odmah prišli pomoći, pa je izveden iz dvorane u kojoj se održavalo saslušanje.

Pročitajte i ovo palestinska policija Potez bez presedana Skandalozna odluka: Pobjegli su iz pakla, postali izbjeglice, a sada moraju platiti da napuste zemlju i započnu novi život Slika nije dostupna A on mrtav hladan VIDEO Studenti zaskočili bivšeg direktora CIA-e, vikali mu da je ratni zločinac

Nešto kasnije, senator Carl Levin, predsjednik senatskog Odbora za oružane snage je rekao da je Petraeusu 'puno bolje', te kako će uskoro odlučiti hoće li nastaviti raspravu, izvijestili su američki mediji. Prije nego se onesvijestio, Petraeus je svjedočio da američke i afganistanske snage u Afganistanu ostvaruju napredak u borbi protiv talibana.

Petraeus se srušio u stolici dok mu je McCain postavljao pitanje podržava li obećanje predsjednika Baracka Obame da će se američke snage početi povlačiti iz Afganistana u srpnju 2011. Nešto ranije, Petraeus je rekao: 'To je politika, a ja je podržavam'. Petraeus se vratio u dvoranu 25 minuta kasnije i rekao da je spreman za nastavak svjedočenja, ali je Levin prekinuo raspravu do srijede ujutro.

Petraeus je, uz osmijeh, kazao kako mu nije pozlilo zbog McCainova pitanja, već zato što je dehidrirao. Zabrinutost zbog sporog napredovanja vojnih operacija na jugu Afganistana, i odnosa predsjednika Hamida Karzija prema toj ofenzivi čiji je cilj glavno talibansko uporište Kandahar, potakli su zastupnike u američkom Kongresu da sazovu niz saslušanja kako bi preispitali strategiju Obamine administracije. Petraus bi u srijedu trebao svjedočiti i pred odborom za oružane snage Predstavničkog doma Kongresa. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene