Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sastanak u NATO-u

Admiral pozvao na ratnu transformaciju: "Moramo se pripremiti na sve, pa i na rat"

Zastava NATO saveza
Zastava NATO saveza Foto: Guliverimage
Nizozemski admiral Rob Bauer u srijedu je predsjedavajući vojnim odborom NATO-a pozvao na "ratnu transformaciju" te naglasio da se članice moraju prilagoditi na eru u kojoj "se može bilo što dogoditi u bilo kojem trenutku". Obećao da će NATO nastaviti pomagati Ukrajini.

Predsjedavajući vojnim odborom NATO-a Rob Bauer pozvao je javni i privatni sektor na zapadu da se pripremi na razdoblje u kojem se bilo što može dogoditi u svakom trenutku, uključujući i rat. "Potrebna nam je ratna transformacija NATO-a”, rekao je nizozemski admiral Bauer u srijedu na otvaranju dvodnevnog sastanka ministara obrane NATO-a u Bruxellesu.

Naglasio je kako su vlade i tvrtke iz NATO-a ranije živjele u dobu u kojem je svega bilo u izobilju, sve je bilo predvidljivo i moglo se kontrolirati.

Članice NATO-a se od ruske invazije 2022. moraju prilagoditi na "eru u kojoj se bilo što može dogoditi u bilo kojem trenutku, eru u kojoj moramo očekivati neočekivano, u kojoj se moramo usredotočiti na učinkovitost kako bi doista bili učinkoviti”, rekao je Bauer.

Pročitajte i ovo Nikša Wagner Smjena na čelu DORH-a Tko će biti novi glavni državni odvjetnik? Odbor za pravosuđe saslušao kandidate i odlučio kome će dati podršku

Pročitajte i ovo Prizor prosvjeda Veliki prosvjed VIDEO Kaos u Rusiji: Stotine nasrnule na policiju, građane rastjerali suzavcem

Admiral je govorio u vrijeme dok se vojna pomoć Ukrajini iz SAD-a i Europske unije ili blokira ili ju usporavaju politički sporovi. Obećao je da će se pomoć NATO-a Ukrajini nastaviti.

"Ukrajina će imati našu podršku svakog narednog dana, jer će rezultati ovog rata odlučiti sudbinu svijeta."

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenskij u utorak je upozorio zapad da ne oklijeva u pomoći Kijevu jer bi to moglo godinama produžiti rat.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene