Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Čeka ga puno posla

Novi gradonačelnik Splita poslao poruku onima koji misle da se drži previše "akademski": "Ja sam prije 20 godina operirao leđa..."

Aktualno Galerija Split - 1 Split - 1 Foto: DNEVNIK.hr Split - 2 Split - 2 Foto: DNEVNIK.hr Ivica Puljak Ivica Puljak Foto: DNEVNIK.hr +0 Ivica Puljak i Sofija Preljvukić Galerija 1/4 >>
Kandidat za gradonačelnika Splita Ivica Puljak dobitnik je na ovogodišnjim lokalnim izborima. Idući tjedan i službeno će preuzeti rukovođenje gradom pod Marjanom.

Ivica Puljak, fizičar i profesor, idući tjedan i službeno preuzima Grad Split kao gradonačelnik. Niz projekata vrlo će ga brzo staviti na test - od Karepovca, Žnjana i gužvi u luci, koje samo što nisu počele. Ono najvažnije, treba oformiti većinu u Gradskom vijeću, a pitanje je može li računati na odanost stranaka s kojima pregovara. HDZ i Kerum bit će mu sigurno protivnici i oporba.

''Malo više zelenila, zgrade su nabijene'', ''Boli me šta se djeca nemaju gdje igrati'', ''Bojim se da će neko uzeti za koncesiju i sve za hotele'', ''To smeće da se riješi'' – sve su to želje i problemi koje se treba riješiti, otkrili su građani Splita za Dnevnik Nove TV Sofiji Preljvukić.

Pročitajte i ovo Prebrojavanje glasačkih listića u Istri - 1 TKO ĆE BITI ŽUPAN? Nakon što je IDS doživio potop u Istri, čeka ih još nekoliko dana strepnje: ''Imali smo dojavu da su glasale osobe koje se nisu niti nalazili u Hrvatskoj''

Pročitajte i ovo Ana Stojić Deban NAKON TOMAŠEVIĆEVE POBJEDE Šefica Holdinga stavit će svoj mandat na raspolaganje i dobiti oko 96.000 kuna otpremnine: ''Smatram to dobrom demokratskom praksom''

Splićani očekuju obećano. Još nije preuzeo ured, ali već ga traže pomoć, dozvole. Što poručuje onima koji kažu da se drži previše akademski, svisoka. 

''Ja sam prije 20 godina operirao leđa pa se držim kao da sam progutao metlu'', rekao je Puljak.

Koliko je spreman pomoći građanima i hoće li narod biti bitan?

''Narod, koji narod? Ma dajte, moja draga'', komentirao je građanin.

Puljkov potpis naći će se na velikim projektima. No da bi ih odobrio, trebat će većinu u Gradskom vijeću, a ono broji 31 vijećnika. Kerum i HDZ otvoreni su mu protivnici i oporba sa svojih ukupno 13 vijećnika. Puljak planira imati većinu s 18 ljudi.

Stranka Most, iako spremna na suradnju, jasno kaže da im neće poslušnički dizati ruku za sve.

''Bjanko dizanje ruku ne dolazi u obzir'', rekao je Mostov Ivica Grković.

Građani žele da golema i zapuštena plaža Žnjan bude zelena i namijenjena svim građanima, da nema apartmanizacije i betonizacije. Na Žnjanu, kaže Puljak, zasad neće biti naplate parkinga, ''ali s vremenom ništa nije besplatno''.

Puljkov zamjenik Bojan Ivošević zbog pokazanog antisemitizma i dalje uvjerava da je to napisao u afektu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna I oni s jednom dozom Izdano već 15.000 EU digitalnih COVID potvrda, Božinović: "Turisti u Hrvatsku mogu doći, na granici će se zadržavati minimalno. Mi smo zasad prvi"

Pročitajte i ovo Sandra Benčić Burna rasprava u Saboru Beroš odgovara na prozivke: "Nisam bezgrešan, ali neću trpjeti objede na svoj račun"

''Napisano u afektu, neprimjereno, nije moj stav, za što sam se već ispričao. I neće biti smetnja za suradnju sa svim građanima'', objašnjava Bojan Ivošević.

Ivošević kaže da će na posao biciklom, smanjit će administraciju. Puljak kaže da će Split biti napredan grad za sve građane. Građani poručuju: ''Održi što si obećao, to je to!''

 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene