Obavijesti Video Pretražite Navigacija
TKO ĆE BITI ŽUPAN?

Nakon što je IDS doživio potop u Istri, čeka ih još nekoliko dana strepnje: ''Imali smo dojavu da su glasale osobe koje se nisu niti nalazili u Hrvatskoj''

Aktualno Galerija Prebrojavanje glasačkih listića u Istri - 1 Prebrojavanje glasačkih listića u Istri - 1 Foto: DNEVNIK.hr Prebrojavanje glasačkih listića u Istri - 2 Prebrojavanje glasačkih listića u Istri - 2 Foto: DNEVNIK.hr Prebrojavanje glasačkih listića u Istri - 3 Prebrojavanje glasačkih listića u Istri - 3 Foto: DNEVNIK.hr +0 Prebrojavanje glasačkih listića u Istri - 4 Galerija 1/4 >>
Izborna trakavica u Istri još nije gotova. Istarski SDP - zbog sumnji u nepravilnosti tijekom nedjeljnih izbora za župana - danas je krenuo s uvidom u listiće.

Satima se danas pregledavalo na tisuće plavih listića kojima se u nedjelju birao istarski župan! I to oni iz Pule, Pazina, Buzeta i Medulina. Veliki broj nelogičnosti i nevažećih listića u tim mjestima pobudio je sumnju istarskog SDP-a.

''Nakon što smo odradili četiri grada dobili smo informaciju da je otprilike 15 listića u najmanju ruku upitno'', komentirao je Vili Bassanese iz SDP-a.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković, predsjednik HDZ-a Nakon burne pressice HDZ o premijerovim napadima: "Plenković nije ušao u rat s medijima"

Pročitajte i ovo Oliver Ojdanić zločin šokirao hratsku Kod jedne od osumnjičenih za brutalno ubojstvo profesora pronađeni pištolj i 293 metka. Psihijatar: "Ovo je nezapamćeno"

Pa su, sukladno tome, tražili i dobili dozvolu da sutra pregledaju listiće u još tri grada i tri općine. Sve su to mjesta, kažu, u kojima su im prijavljene nepravilnosti.

''Da se manipuliralo sa nevažećim listićima. Imali smo dojavu da su glasale osobe koje se nisu u trenutku glasanja niti nalazili u Republici Hrvatskoj, dakle veliki posao pred nama'', rekao je reporterki Dnevnika Nove TV, Lini Dollar, kandidat za istarskog župana, Danijel Ferić.

A iz IDS-a ističu - prvo će vidjeti što će donijeti pregledavanje listića, no imaju povjerenja u izborna povjerenstva.

''Mislim da su izborna povjerenstva odgovorni ljudi'', govori Tulio Demetlika iz IDS-a.

Razlika u glasovima između dvojice kandidata je tek 54 u korist IDS-ovog Borisa Miletića. Do prebrojavanja listića još je dugi put.

''A nakon toga kandidat mora podnijeti prigovor da bi onda nadležno izborno povjerenstvo raspravljalo o tim neispravnostima, da li su te neispravnosti toliko velike da bi utjecale na ishod izbora ili ne bi'', objasnio je Robert Fabris iz Županijskog izbornog povjerenstva.

Vruća je ovo tema na kojoj se u Istri posljednjih dana vježba matematika.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna lakše ozlijeđen Pijani 25-godišnji Nijemac zaradio paprenu kaznu zbog polukružnog okretanja usred Istarskog Ipsilona

Pročitajte i ovo Mato Franković ''ODGOVORAN JE LOŠ KANDIDAT'' HDZ-ov gradonačelnik Dubrovnika o Plenkovićevim napadima na medije: ''Zašto bi netko namjerno krivo napisao ime? Greške se događaju''

''2300, 2400 koliko je nevažećih listića tu nešto nije u redu, ja mislim, ne da mislim, nego to sigurno nije u redu, na tako mali broj izlaznosti tako veliki broj nevažećih'', izjavio je Slobodan iz Umaga.

Rok za prigovor je sutra u ponoć.

 

 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene