Obavijesti Video Pretražite Navigacija
PONOVO RASTU BROJKE

Zabrinjavajuća situacija u Srbiji i BiH: Ponovno veliki broj novozaraženih. I Slovenija bilježi novooboljele

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Aktualno Galerija +0 Koronavirus u Srbiji Galerija 1/1 >>
Srbija bilježi 66 novooboljelih. Nova 53 slučaja zaraze koronavirusom potvrđena su u protekla 24 sata u Bosni i Hercegovini, objavili su u srijedu entitetski zavodi za javno zdravstvo i potvrdili nagli dnevni rast broja novozaraženih. U Sloveniji su zabilježene dvije nove zaraze.

Srbija ima 66 novozaraženih, javlja B92. U posljednja 24 sata u Srbiji je testirano 5015 osoba, od kojih je 66 bilo pozitivno, a preminula je jedna osoba. Na respiratorima je 14 pacijenata. U posljednjih desetak dana Srbiji ima porast broja oboljelih.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Nove brojke U BiH 188 novih slučajeva zaraze, četvero oboljelih preminulo. U Sloveniji porastao broj hospitaliziranih Slika nije dostupna Dvoje mrtvih U subotu 244 nova slučaja zaraze koronavirusom u BiH, u Sloveniji 24

Laboratoriji u Federaciji BiH testirali su 527 uzoraka pri čemu je njih 26 bilo pozitivno, a u Republici Srpskoj testirano je 299 uzoraka i pozitivnih je bilo 27.

Pojedinačno je najveći broj zaraženih iz mjesta Kotor Varoš gdje je 7 novozaražnih, a 5 je iz Zvornika te 4 iz Bosanske Kostajnice. Preostali su pojedinačni slučajevi iz većeg broja općina.

Od kraja svibnja kada se u BiH stabilizirala epidemiološka situacija na dnevnoj su osnovi u toj zemlji nastavili bilježiti dvoznamenkasti broj novozaraženih i pojavilo se nekoliko novih žarišta poput Tešnja, Modriče i Živinica.

Ukupni broj zaraženih u BiH od pojave koronavriusa približio se 2800 uz 156 smrtnih sučajeva. Vlasti za sada ne najavljuju ponovno uvođenje restriktivnih mjera, a od srijede u Sarajevu potpuno je operativan gradski prijevoz.

U Sloveniji dvije nove zaraze u 24 sata

U Sloveniji su u zadnja 24 sata sa 738 testova potvrđene dvije nove zaraze koronavirusom, objavila je u srijedu slovenska vlada na svom Twitteru. Gdje su zabilježene nove infekcije nije objavljeno.

Zadnjih su tjedan dana manja žarišta s potvrđenim slučajevima zabilježena u Mariboru i Jesenicama u dvije osnovne škole, te u mjestu Jesenice u tamošnjoj općoj bolnici, gdje je zarazu prenijela medicinska sestra koja je imala kontakt sa članom šire obitelji koji se vratio iz inozemstva.

S nova dva slučaja zaraze u Sloveniji je do sada zabilježeno ukupno 1488 slučajeva oboljelih od Covida-19, bilo je 109 umrlih među zaraženima, a izliječeno je i otpušteno iz bolnica 293 ljudi.

Hospitalizirano je trenutno samo 6 pacijenata, nijedan od njih nije na intenzivnoj njezi.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene