Obavijesti Video Pretražite Navigacija
umro muškarac (82)

Prva smrt od koronavirusa u Tešnju, mikrožarištu epidemije u BiH: "Virus se širi, vidjet ćemo što možemo poduzeti"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Preminulom muškarcu koronavirus je najvjerojatnije prenio sin koji je bio pozitivan. Preminuli 82-godišnjak bio je teško pokretni kronični bolesnik.

Prvi smrtni slučaj uslijed zaraze koronavirusom zabilježen je danas u Tešnju u BiH gdje je mikrožarište epidemije. Radi se o 82-godišnjem muškarcu čiji je sin bio pozitivan, a preminuli muškarac bio je teško pokretni kronični bolesnik.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna KORONA SKEPTIK Umro afrički državnik koji je odbijao mjere i maske te tvrdio da su cjepiva protiv COVID-a zapadna zavjera Slika nije dostupna Iz HALMED-a potvrdili Dnevnik Nove TV ekskluzivno doznaje: Istražuje se smrt 33-godišnje osobe koja je preminula 12 dana nakon cijepljenja AstraZenecom

"Vjerojatno se nije pridržavao pravila distance i izolacije te je prenio virus na oca za kojega se kasnije ispostavilo da je pozitivan", rekao je dr. Senad Huseinagić, član Kriznog stožera ZDK i direktor Instituta za zdravlje i sigurnost hrane Zenica, za Avaz.

Liječnici su isprva zabilježili kako je muškarac umro od moždanog udara, ali nakon testiranja ustanovljeno je da je imao simptome koronavirusa.

"Tako da je doktorica prijavila smrt od zarazne bolesti, u ovom slučaju od COVID-19. Da nije bilo respiratornih simptoma, onda se to što je pozitivan ne bi moglo vezati s moždanim udarom. Upravo je ovo primjer i rezultat koji nismo željeli u Zeničko-dobojskom kantonu. Imali smo pristup da sve oboljele smještamo u izolaciju, da nam budu pod nadzorom, međutim, imamo jako rašireno širenje u Tešnju i vidjet ćemo što ćemo u biti u stanju poduzeti", kaže on.

Podsjetimo, Tuzlanska županija novo je mikrožarište koronavirusa u Bosni i Hercegovini s više od polovine od 31 novooboljelog u cijeloj zemlji u posljednja 24 sata, objavili su u ponedjeljak dužnosnici.

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene