Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nikad nije prerano

Umjesto tijela, trenira se čistoća: Iako ne znaju kada će otvoriti vrata, teretane se pripremaju za povratak na posao

Dezinficiranje teretane - 1
Dezinficiranje teretane - 1 DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Dezinficiranje teretane - 1 Dezinficiranje teretane - 1 Foto: DNEVNIK.hr Dezinficiranje teretane - 2 Dezinficiranje teretane - 2 Foto: DNEVNIK.hr Prazna teretana zbog epidemije koronavirusa Prazna teretana zbog epidemije koronavirusa Foto: DNEVNIK.hr +0 Prijedlozi Inicijative fitness zajednice Galerija 1/4 >>
Još se ne zna datum otvaranja teretana, no i trenerima i vlasnicima i korisnicima najvažnija je potpuna sigurnost treniranja. O ovoj je temi progovorio i Krunoslav Capak, ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

Umjesto rada na trbuhu, leđima, nogama, u teretanama i dvoranama diljem Hrvatske trenira se čistoća. Iako se ne znaju kada će otvoriti vrata, sve mora biti spremno.

Pročitajte i ovo Andrija Klarić NE STRAHUJE OD INSPEKCIJE Odlučio je, protivno odluci Stožera, otvoriti teretanu: ''Ako je to kriminal, spreman sam na sankcije'' Andrej Plenković - 1 "Ne bojte se..." "You will be the first to know": Iz Vlade pojasnili premijerovu izjavu o otvaranju teretana

"Sad je već prošlo mjesec dana i sad svakodnevno dobivamo poruke na kada ćemo otvoriti", rekao je fitness trener Dino Oštrić.

Točan datum još ne zna ni Nacionalni krizni stožer.

"Mi smo se dogovorili na početku da će to popuštanje ići u fazama, da će biti vrlo oprezno provedeno i da ćemo svaki puta dati strogi epidemiološki okvir", rekao je Krunoslav Capak.

Usklađivanje struka želi Inicijativa fitness zajednice, čiji su predstavnici predložili postavljanje dezinfekcijskih sredstava na ulaze, korištenje zaštitnih maski i rukavica za osoblje te dostupnost dezinfekcijskih sredstava.

Također su predložili obaveznu upotrebu ručnika tijekom treninga kako bi se zaštitile podloge koje se koriste, zabranu treninga osobama s mjerama samoizolacije ili povišenom temperaturom, te ograničavanje broja korisnika.

Dezinficiranje teretane - 1 Prijedlozi Inicijative fitness zajednice Foto: DNEVNIK.hr

Zatvorena vrata velik su financijski gubitak. Fitness industrija na godinu uprihodi oko milijardu i 100 milijuna kuna.

"To je gotovo 20 tisuća ljudi koji su indirektno su do sada brinuli o 300 tisuća sugrađanki i sugrađana", rekao je Orlando Lopac iz Inicijative fitness zajednice.

Oni se sada snalaze kako znaju. Dok su u Hrvatskoj zatvorene, u Srbiji su tijekom tjedna teretane otvorene unatoč policijskom satu. Od 11. svibnja u teretane se vraćaju i Česi, no bez korištenja tuševa i svlačionica, a Poljaci na treninge kreću u četvrtoj fazi popuštanja mjera.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene