Obavijesti Video Pretražite Navigacija
''Neće me spriječiti ni koronavirus!''

Nasmiješena lica razveselila djecu u bolnici i korisnike doma za starije, ali ovaj put pod prozorima

Doktor Žulee
Doktor Žulee DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Anita Mišković Anita Mišković Foto: DNEVNIK.hr Doktor Ludek Doktor Ludek Foto: DNEVNIK.hr Goran Roić Goran Roić Foto: DNEVNIK.hr Doktorica Krafnica Doktorica Krafnica Foto: DNEVNIK.hr +2 Doktor Žulee Galerija 1/7 >>
Nasmiješena lica kojima se podjednako vesele i mali i veliki, nakon mjesec i pol dana razdvojenosti, vratila su se na poznata mjesta. Doduše, ovoga puta ne u njihove sobe, nego u dvorišta. Crveni nosovi povodom svog Dana smijeha uveselili su malene pacijente u Klinici za dječje bolesti u Zagrebu, ali i u obližnjem domu za starije.

S klaunom nisi sam. ''Nema nikakvog koronavirusa ili nešto da će me spriječiti'', kaže klaun Doktor Žule, poznatiji i kao Nikola Dabac.

Pročitajte i ovo Ilustracija JN.1 Dobro proučite! Ovih osam simptoma povezuje se s novom varijantom koronavirusa Ilustracija Raste broj zaraženih U tjedan dana 42 osobe umrle od COVID-a: "Nove podvarijante vrlo su zarazne"

Klaunovi-doktori ove godine slave desetljeće uveseljavanja najranjivijih u Hrvatskoj. Iako okrugli rođendan obilježavaju u uvjetima kad se malo tko smije, ne odustaju od njihove misije. ''Mi volimo te čudne uvjete kad smo i mi malo čudni i onda svih ovih deset godina smo mi baš tražili te čudne uvjete i gle – oni su nama došli'', rekao je Zoran Vukić, odnosno Doktor Ludek.

Najveseliji datum u cijeloj godini za klaunove-doktore je 5. svibnja. Tada slave Dan smijeha. ''Nama kao djelatnicima se strašno osjeti ta jedna praznina u hodnicima, jedan nedostatak tih aktivnosti, veselja'', kaže Anita Mišković, glavna sestra Klinike za dječje bolesti.

Sunce zasjalo i u domu za starije

Dok klaunovi poliraju svoje crvene nosove, na prozorima dječje bolnice u Klaićevoj ulici vire malena, ali i nešto veća lica. ''Djeca su vrlo inteligentna, u svojoj podsvijesti osjetila su da se nešto događa,. Međutim nadam se da će oni brzo, pogotovo uz ovakve akcije, vrlo brzo preboljeti i zaboraviti'', kazao je Goran Roić, ravnatelj Klinike za dječje bolesti.

Na oblačan dan, sunce je zasjalo i u obližnjem domu za starije i nemoćne. Jedan, dva, tri – s klaunovima su zapjevali svi! ''Ovo je valjda prvi put da smo mi u dvorištu, da nas oni gledaju odozgora, plješću i reagiraju. To je bilo nešto, ljudi moji, prekrasno'', rekla Doktorica Krafnica, poznatija i kao Davorka Horvat.

Klaunovi-doktori posjećuju 14 bolnica i 5 domova za starije i nemoćne. Svakog utorka, četvrtka i subote virtualnim putem stižu u sobe svih kojima je potreban smijeh.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene