Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ispraćaj velikog novinara

Emotivan oproštaj od Mislava Bage: "Bio je najbolji čovjek među novinarima"

Aktualno Galerija Posljednji ispraćaj Mislava Bage - 2 Posljednji ispraćaj Mislava Bage - 2 Foto: DNEVNIK.hr Posljednji ispraćaj Mislava Bage - 4 Posljednji ispraćaj Mislava Bage - 4 Foto: DNEVNIK.hr Kolinda Grabar-Kitarović Kolinda Grabar-Kitarović Foto: DNEVNIK.hr Posljednji ispraćaj Mislava Bage - 5 Posljednji ispraćaj Mislava Bage - 5 Foto: DNEVNIK.hr +7 Posljednji ispraćaj Mislava Bage - 1 Galerija 1/12 >>
Oprostili smo se od Mislava Bage. Na zagrebačkom Krematoriju posljednju počast došli su mu dati premijer, ministri, bivša predsjednica, prva dama i brojne druge osobe iz javnog i političkog života.

Obitelj, prijatelji, kolege, sugovornici ispratili su Mislava Bagu. Na zagrebački Krematorij došli su premijer, ministri, oporbeni čelnici.

Ministrica kulture i medija Nina Obuljen Koržinek kazala je kako još nitko ne može vjerovati da ga nema. "Svi smo ga poštovali, cijenili i rado s njim surađivali. I kad je postavljao teža i kad je postavljao lakša pitanja", rekla je dodavši da su se svi uvijek radovali susretu s njim.

Davor Bernardić smatra da će Mislav još dugo vremena ostati jedan od svjetionika hrvatskog novinarstva. "Mislim da je zaista bio poseban“, kazao je.

U novinarstvu, ali i privatno dobro ga je poznavala i bivša predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović.

"Bago je Bago"

"Sjećate se njega kao novinara. Jedinstven, Bago je Bago. Mene je volio. Držim da me volio jer kad vam netko svake godine poklanja bakin ajvar i pekmez od marelice onda ima tu nešto", rekla je bivša predsjednica dodavši da je Bago prema njoj znao biti brutalan, ali da upravo to dokazuje koliki je profesionalac zapravo bio.

Na posljednjem ispraćaju brojne osobe iz javnog i društvenog života.

Marijan Kustić, predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza kaže da o Bagi može reći samo najbolje. "Uistinu velik čovjek i ne mogu vjerovati da ga više nema, a samo par dana prije ovog događaja smo se čuli", kazao je. Bivši vratar hrvatske nogometne reprezentacije Stipe Pletikosa dodao je da je i sam kao dugogodišnji televizijski komentator stalno gledao Bagine intervjue, divio im se te iz njih učio.

Zoran Šprajc drži da je puno rečeno o Baginom novinarstvu, ali da treba istaknuti kako je on bio najbolji čovjek među svim novinarima. "Bez imalo gorčine, negativne energije prema ljudima, sugovornicima, svemu u svijetu", zaključio je.

"Dok je nas, bit će i njega"

Umirovljeni general Ljubo Ćesić Rojs podsjetio je da je Bagu poznavao preko 30 godina i to kao dobrog čovjeka koji je imao svoje ja u novinarstvu. "Bio sam mu džoker zovi kada bi trebao koga od mojih kolega", rekao je Rojs. 

Pročitajte i ovo Posljednji ispraćaj Mislava Bage - 3 zbogom, Mimi VELIKA FOTOGALERIJA Brojni političari, kolege i prijatelji oprostili se od Mislava Bage na zagrebačkom Krematoriju

Pročitajte i ovo Saša Kopljar i Marija Miholjek KOMEMORACIJA ČOVJEKU I NOVINARU Njegov odlazak nikoga nije ostavio ravnodušnim: "Iza našeg Mimija ostaje riznica znanja i more emocija koje je dijelio sa svima"

Svećenik koji je vodio posljednji ispraćaj poručio je prisutnima da se sjete svih onih trenutaka kada su primili obavijest od Mislava, žrtve koju je za njih učinio i jednostavnog osmijeha koji im je uputio.

Sjetit ćemo se, svaki dan.

"Svi imamo toliko anegdota, različitih doživljaja s njim. Mislim da će još dugo dugo biti s nama. Dok je nas bit će i njega", zaključuje reporterka Dnevnika Nove TV Barbara Štrbac.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene