Obavijesti Video Pretražite Navigacija
KOMEMORACIJA ČOVJEKU I NOVINARU

Njegov odlazak nikoga nije ostavio ravnodušnim: "Iza našeg Mimija ostaje riznica znanja i more emocija koje je dijelio sa svima"

Aktualno Galerija Saša Kopljar i Marija Miholjek Saša Kopljar i Marija Miholjek Foto: DNEVNIK.hr Komemoracija za Mislava Bagu - 2 Komemoracija za Mislava Bagu - 2 Foto: DNEVNIK.hr Komemoracija za Mislava Bagu - 3 Komemoracija za Mislava Bagu - 3 Foto: DNEVNIK.hr Komemoracija za Mislava Bagu - 4 Komemoracija za Mislava Bagu - 4 Foto: DNEVNIK.hr +0 Komemoracija za Mislava Bagu - 1 Galerija 1/5 >>
Odlazak Mislava Bage nikoga nije ostavio ravnodušnim. Prijatelji, kolege i političari složni su u tome da je Mislavov trag koji je ostavio u novinarstvu nezamjenjiv. Unatoč golemom iskustvu, nije se nikoga libio pitati za savjet, a u svojoj novinarskoj veličini ostao je skroman.

Bio je uporan, pronicljiv, držao je do pravila struke - to su njegove karakteristike o kojima svi govore. I gotovo svatko je s Mislavom Bagom imao barem jednu dragu situaciju koje su se u ponedjeljak na komemoraciji rado sjetili.

Novinar s velikim N, Čovjek s velikim Č

"Što reći nakon toliko godina - iza našeg Mimija ostaje golema praznina s jedne strane, s druge strane ostaje prava riznica znanja koje je tako nesebično dijelio s drugima, ali ono što je najvažnije, ostaje more emocija", kazala je voditeljica Dnevnika Nove TV Marija Miholjek, a voditelj Dnevnika Nove TV Saša Kopljar dodao je da za Mislavom ostaje ocean.

"Ma ostaje more emocija koje je dijelio sa svima", zaključili su.

Nije lako bez knedle u grlu ni vrhunskim profesionalcima iz medija - danas reći nešto o Mislavu.

"Ogroman čovjek, prekrasan kolega i netko tko nas je zadužio kao ljude i sve nas kao novinare", kazala je Damira Gregoret, novinarka RTL-a.

Saša Lugonjić, komentator i urednik Sporta Nove TV rekao je kako bi ga, kad bi razgovarao s ljudima izvan posla, svi prvo pitali za Mislava Bagu.

"Bio je brend, personifikacija Nove TV, a uz sve to bio je toliko normalan čovjek da vam je u njegovom društvu bilo prekrasno biti. Nikada se u društvu Mislava Bage niste loše osjećali“, zaključio je.

Pročitajte i ovo Komemoracija za Mislava Bagu prerani odlazak Komemoracija za Mislava Bagu: "Užasna je bol i tuga ovdje stajati, srce me boli od tuge za tobom, moj Bagić"

Pročitajte i ovo Mislav Bago Oproštaj od legende VIDEO Zbogom, Mislave!

Ivana Dragičević, novinarka N1, kazala je kako misli da je Bagin prerani odlazak ljudski veliki gubitak za sve koji su mu bili prijatelji: "Jer u današnje zlo, pokvareno, odvratno vrijeme imati prijatelja je nešto iznimno važno. Imati kolegu u današnje zlo, odvratno, pokvareno vrijeme je iznimno važno i što su prekrasno opisali i Ksenija i Hrvoje i svi njegovi prijatelji i kolege u objavama ovih dana".

Dražen Klarić, glavni urednik Večernjeg lista, istaknuo je kako je Mislav postao je jedinica za kolegijalnost i prijateljstvo: "Što god treba, uvijek na raspolaganju, uvijek dobre volje."

Igor Bobić, urednik i voditelj N1 prisjetio se kako bi izašli u grad nakon intervju sa Sanaderom i Račanom: "Ljudi bi ga vukli za rukav, davali brojeve mobitela, govorili - Bago, svaka čast..."

Mladen Stubljar, umirovljeni reporter HTV-a, kazao je kako je Mislav uvijek bio žustar, hitar, brz: "Uvijek sam mu govorio Mislave, uspori, a on bi uvijek rekao - "daj, Stubi, ne znaš ti šta ja moram još napraviti'' i projurio i dalje, po Martićevoj, oko Kvatrića i dalje".

''Uvijek je svaki gubitak kolege novinara težak, ali on je bio poseban''

Tatjana Munižaba, reporterka HTV-a, kazala je kako je često provela više vremena s njim, nego sa svojima doma.

"To sve govori kakav je Bago. Čovjek s kojim toliko vremena možete provesti, a da se ne posvađate, ni sporječkate ni jednom. Rijetkost".

Dušanu Miljušu, novinaru Jutarnjeg lista Bago će uvijek biti u sjećanju kao kolega koji je bio uvijek spreman pomoći: "Znam da je uvijek svaki gubitak kolege novinara težak, ali on je bio poseban", 

Imenik pun kontakata, police pune nagrada. Nema političara koji nije sjeo nasuprot Bage.

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević Bagu je nazvao "novinarčinom": "Prije svega to je glavna riječ koja mi pada na pamet. Znali smo se 15 godina, prije nego što sam ušao u politiku i surađivali smo puno prije, ali kad sam ušao u politiku nije me štedio ni na koji način, uvijek je bio jednak prema svim političarima i zbog toga su ga svi cijenili i poštovali i zbog toga svaka mu čast na tome".

Mišel Jakšić, gradonačelnik Koprivnice kazao je:"Jedan jako, kako bi mi u Podravini rekli - drčan novinar koji je uvijek tražio pravdu, uvijek tražio istinu i znao izvući iz tebe ono što mu možda nisi na prvu loptu htio reći."

''Vjerojatno je nekom bio težak, meni je bio divan''

Predrag Štromar, bivši potpredsjednik Vlade kaže kako ga nije bilo strah kad bi sjeo nasuprot njega: "Uvijek me opustio, pa me onda rasturio".

Radimir Čačić, predsjednik Narodne stranke Reformisti ističe kako je Mislav Bago bio drag, iskren i strastven. "Vjerojatno je bio nekom težak, meni je bio divan", poručio je Čačić.

Marko Milić, glasnogovornik Vlade kazao je kako je s Mislavom Bagom bio užitak surađivati.

"Bio je čvrst, nepokolebljiv, uporan, onakav kakav novinar treba biti, ali rekao bih na svoj jedan način neposredan i ugodan i duhovit. Ostat će mi u sjećanju samo po dobrome. Svima nam je neizmjerno žao što ga više nema", rekao je Milić.

"Nije prošla nedjelja da nije nazvao, to je bilo obavezno kad bi išao iz teretane nedjeljom navečer i pitao što ima sutra. I proveli bismo sigurno 40 minuta na telefonu“, rekla je Sunčana Glavak, zastupnica u EU parlamentu.

Iako često u žurbi, uvijek je imao vremena pitati kolege i kolegice kako su, ne čudi zato što svatko ima neku anegdotu s njim.

''Sad zamislite situaciju - Mislav Bago ulazi u pola četiri ujutro u diskoklub u Otočcu...''

Matea Ćorić, reporterka Nove TV prisjetila se kako bi svako jutro kad bi pravila sendvič, morala razrezati na pola.

"On bi me pitao, luda Maro šta jedeš, mogu dobiti pola? I kad bi bila slavonska kobasica, rekao bi ne, ne, to mi je prejako".

Mišo Maoduš, snimatelj Nove TV kaže kako su se ponekad na njega znali i naljutiti poslije intervjua.

"Jedan političar je rekao: "Bago ako misliš ovako dalje - onda je to to. Bago je onda rekao: "Dobro onda je to to. Nećemo više razgovarati".

Ana Mlinarić, reporterka RTL-a sjeća se kako ju je znao nazvati kad je dobio psa.

"Nazvao me za dva mjeseca i rekao - Mala se tjera. Bojim se da ne bum postao deda".

''Sad zamislite situaciju - Mislav Bago ulazi u pola četiri ujutro u diskoklub u Otočcu'', prisjetio se Lugonjić: ''Ne moram vam reći što je nastalo u diskoklubu. Zabava za njega bila je gotova u tom trenutku, jer se on do fajrunta samo fotkati morao, valjda Modrić ne bi više selfija opalio da je ušao u disko klub u Otočcu. Ali to je bio Mislav''.

Mislav bi na pohvale odmahivao rukom i govorio da pretjerujemo.

A na kraju je svojim kolegama zadao najteže novinarske zadatke - pisati priloge o njemu.

Posljednji ispraćaj Mislava Bage bit će u utorak na zagrebačkom Krematoriju.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene