Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Josipović o referendumu o EU

'Zbog naraštaja koji dolaze ne smijemo ispustiti tu mogućnost'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Republike Ivo Josipović pozvao je danas građane da izađu na referendum i glasuju za ulazak Hrvatske u EU, ocijenivši da bi bilo neodgovorno ispustiti tu mogućnost zbog naraštaja koji dolaze.

'Naravno, legitimno je biti i protiv toga, ali mislim da su prednosti koje Hrvatska stječe ulaskom u EU iznimno velike', rekao je Josipović novinarima u Podrutama nakon komemoracije petorici promatrača Europske zajednice koji su tamo poginuli prije 20 godina.

Josipović je kazao da EU nije ni pakao ni raj.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Hrvatski grb među otpadom Obavili referendum pa glasačke kutije bacili u smeće Slika nije dostupna Htjeli skinuti zastavu EU VIDEO Euroskeptici izazvali nerede na Trgu; policija privela nekoliko njih

'Neki misle da je pakao i žele agitirati protiv, dok neki možda i pretjeruju u očekivanjima od EU-a', dodao je.

>>Kampanja za EU započela žestokom polemikom na Vladinom Facebooku!

>>HSP traži emitiranje: Ovo su spotovi protiv ulaska Hrvatske u EU

Naglasio je da je EU velika mogućnost i da samo o nama ovisi hoćemo li je iskoristiti. 'Bilo bi neodgovorno ispustiti tu mogućnost zbog naraštaja koje dolazi', kazao je Josipović još jednom pozvavši građane da glasuju za ulazak Hrvatske u EU.

Upitan kako komentira pad potpore građana ulasku Hrvatske u EU Josipović je odgovorio kako misli da je 'više-manje riječ o statističkoj pogrešci' i da je potpora vrlo stabilna.

'Osobno očekujem uspjeh referenduma', rekao je predsjednik, dodavši da ne strahuje za njegov uspjeh.

>>Ovim spotovima vas žele nagovoriti da zaokružite 'ZA'

Na upit kakvu suradnju očekuje s novom vladom Josipović je rekao da očekuje najbolju moguću suradnju i kako vjeruje da će se ona i ostvariti. (Hina)

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene