Obavijesti Video Pretražite Navigacija
službe na terenu

Otkriveno što se dogodilo s klorom: Evakuiran splitski hotel, pet osoba je u bolnici

Aktualno Galerija Evakuacija hotela Radisson Blu u Splitu - 4 Evakuacija hotela Radisson Blu u Splitu - 4 Foto: Tomislav Kristo/Cropix Evakuacija hotela Radisson Blu u Splitu - 3 Evakuacija hotela Radisson Blu u Splitu - 3 Foto: Tomislav Kristo/Cropix Evakuacija hotela Radisson Blu u Splitu - 2 Evakuacija hotela Radisson Blu u Splitu - 2 Foto: Tomislav Kristo/Cropix Evakuacija hotela Radisson Blu u Splitu - 1 Evakuacija hotela Radisson Blu u Splitu - 1 Foto: Tomislav Kristo/Cropix +5 Kristina Rogaljska, voditeljica marketinga hotela Galerija 1/10 >>
Pet je osoba, među kojima i dvoje učenika, zbog povraćanja i gušenja zatražilo liječničku pomoć u KBC-u Split nakon što je u petak u hotelu Radisson Blu navodno iscurio klor, doznaje se u splitskoj policiji i bolnici.

Danas oko 12:20 u prostorijama hotela Radisson Blu u Splitu došlo je do curenja klora. U iskrcavanju kemikalija za bazen, u podrumskom dijelu hotela, došlo je do prolijevanja vjerojatno tekućine na bazi klora.

Sve evakuirane osobe, zaposlenici i gosti, napustili su područje oko hotela. Policija osigurava područje hotela i brani pristup. U cilju prevencije i zaštite građana od emisija, zatvoren je jedan dio ceste Put Radoševca (južna strana hotela), priopćila je splitska policija. Kada se za to ispune uvjeti na mjestu događaja obavit će se očevid.

Na Objedinjenom hitnom bolničkm prijemu (OHBP) u splitskoj bolnici primljeno je dosad pet osoba, prve dvije bile su muškarac (60) i žena (20). Nakon prve dvojice otrovanih, na OHBP su se javile još tri osobe, među kojima je i dvoje učenika koji su bili na praksi u hotelu.

Radi se o dječaku starom 16 godina i djevojčici od 17 godina koji su zaprimljeni na hitni pedijatrijski prijem sa simptomima mučnine, povraćanja i osjećajem gušenja. Nakon obrade bit će pušteni na kućnu njegu, doznaje Hina u bolnici.

Pročitajte i ovo Ilustracija Zagrebački bjegunac Policija u filmskoj potjeri lovila bjegunca od Opatije do Rijeke: Autom je krenuo na njih, a onda se dao u bijeg

Pročelnik Objedinjenog hitnog bolničkog prijema (OHBP) KBC-a Split Josip Krnić izjavio je novinarima da je najteže kliničke simptome razvio 63-godišnji pacijent koji otežano diše uz nadražajni kašalj, zbog čega je zadržan u bolnici.

"Pacijent je izvan životne opasnosti, no treba ga i dalje opservirati. Tri mlađe osobe u dobi od 16, 17 i 20 godina imaju blaže oblike trovanja te će nakon obrade biti puštene na kućnu njegu", kazao je Krnić.

Upitan zna li se koja je točno kemikalija prouzročila trovanje ljudi odgovorio je kako se pretpostavlja da se radilo o kloru.

Neslužbeno se doznaje da je najteže ozlijeđeni 63-godišnjak radnik zaštite na radu, 20-godišnja djevojka je u hotelu radila kao konobarica, dok su dvoje maloljetnika učenici koji su bili na praksi.

Direktorica prodaje hotela Radisson Kristina Rogaljska kaže da je prilikom iskrcavanja kemikalija došlo do neželjene reakcije te se osjetio jaki miris, zbog čega su bili prisiljeni evakuirati cijelu zgradu.

Izvijestila je kako troje njihovih zaposlenika zatražilo pomoć u bolnici, a stotinjak članova osoblja i manji broj gostiju morali su napustiti hotel.

Pročitajte i ovo Ilustracija Trovanje Koliko je opasan klor? Jaka kemikalija može izazvati i smrt

"Sada provjetravamo zgradu, pozvali smo vatrogasce koji su prvi ušli u hotel. Poštovali smo sve protokole hitnih postupaka, a evakuirane goste ćemo prebaciti u druge smještajne kapacitete u gradu", poručila je Rogaljska.

Još uvijek je u tijeku intervencija vatrogasaca, saniraju isparavanje klora i mjere njegovu koncentraciju u prostorijama.

Neslužbeno se doznaje da se istjecanje klora dogodilo na hotelskom bazenu u trenutku kada je dostavljač ulio krivu kemikaliju u rezervoar.

U policiji najavljuju da bi se uvjeti za obavljanje očevida trebali steći tek u subotu jer se u hotelu još uvijek osjećaju posljedice isparavanja klora.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene