Obavijesti Video Pretražite Navigacija
VREMENSKA PROGNOZA

Trebamo li već pospremiti tople kapute? Meteorolog otkriva što nas očekuje u idućim danima

Iako nas od početka proljeća kalendarski dijele još gotovo dva mjeseca, u nadolazećem tjednu očekuje nas sunčano i razmjerno toplo vrijeme koje podsjeća na rano proljeće. Vremensku prognozu donio je Darijo Brzoja.

Vremenska prognoza za nadolazeći tjedan otkriva nam da će se nastaviti stabilno, većinom sunčano i često vedro vrijeme pod prevladavajućim utjecajem anticiklone.

Anticiklona je svojim centrom položena nešto istočnije od Hrvatske, a takva situacija u pravilu pogoduje nastanku magle u našim krajevima, pa bi je ponegdje moglo biti i u utorak ujutro. Tek u drugom dijelu četvrtka i u noći na petak preko naših krajeva premjestit će se jedan slabiji frontalni sustav zbog kojeg tad mjestimice u unutrašnjosti može biti malo kiše.

No najveći dio tjedna, uključujući i vikend, proći će potpuno suho i uz dosta sunca.

Pročitajte i ovo Stiže anticiklona - 2 Bit će 15 stupnjeva toplije! Stiže anticiklona: "Čim zatopli počinju virusi i svi šize. Jedna skupina ljudi mora pripaziti"

U utorak ujutro bit će sunčano te u mnogim krajevima potpuno vedro. Uglavnom po kotlinama i uz rijeke kopnene Hrvatske, mjestimice magla, no može je ponovno biti i uz zapadnu obalu Istre. Magla i niski oblaci u ovakvim situacijama znaju se protegnuti skroz od Padske nizine na sjeveru Italije sve do Pelješca.

Istodobno, viši gorski predjeli bit će iznad prizemnog maglovitog sloja i zato najčešće potpuno vedri.

Sutra bez vjetra, na moru uz obalu tek ponegdje slab ili umjeren burin.

Jutro na kopnu još jednom vrlo hladno, u unutrašnjosti između -8 i -4 stupnja, zima je, ispod nule bit će i u unutrašnjosti Istre i Dalmacije, dok se duž jadranske obale očekuje od +1 mjestimice do 7 ili čak 8 stupnjeva ponegdje na jugu i na otocima.

Pročitajte i ovo Ženske organizacije traže pravdu - 4 Dosta im je "Zar je rješenje da čekamo da napune 18 godina? Njima je djetinjstvo već uništeno": Traže se izmjene Obiteljskog zakona

U središnjoj Hrvatskoj u utorak poslijepodne će prevladavati sunčano, uz slab vjetar i temperaturu od 6 do 8 stupnjeva.

Sunčano će biti i u Slavoniji i Baranji. Jedino će od sredine dana zapuhati umjeren jugoistočni vjetar. Temperatura, kao i na zapadu, od 6 do 8 stupnjeva.

I u gorskoj Hrvatskoj i na sjevernom Jadranu i prevladavat će sunčano. Uz obalu noću burin, a danju slab do umjeren vjetar s mora. Za ranog poslijepodneva, kad je najtoplije, u gorju se očekuje od 7 do 10, a na moru većinom između 11 i 14 stupnjeva.

I u Dalmaciji nastavak stabilnog sunčanog, a danju i razmjeno toplog vremena. Vjetar isto slab, s mora, dok će temperatura biti najčešće od 13 do 15 stupnjeva.

Naredna tri dana

Na kopnu će se sunčano vrijeme zadržati još i u srijedu, a potom nas u drugoj polovici tjedna očekuje povremeno više oblaka. U četvrtak poslijepodne i navečer, u kopnenim krajevima prolazno mjestimice i malo kiše. Jutra i dalje mirna i maglovita, ali prema vikendu i manje hladna. I dnevna temperatura će u četvrtak, a zatim ponovno i za vikend porasti.

Na Jadranu će prevladavati sunčano, a samo u četvrtak će prolazno biti oblačnije. I ovdje je ujutro moguća magla, poglavito prema otvorenom moru sjevernog Jadrana.

Puhat će slab do umjeren sjeverozapadni i zapadni vjetar, a u petak bura i tramontana. Malo toplije nego do sad i na moru u drugoj polovici tjedna.

Pročitajte i ovo Krenulo je suđenje roditeljima - 5 Nezapamćeni masakr Mnoge je iznenadila jedna stvar na suđenju roditeljima dječaka ubojice: "To očito nije bila neovisna odluka suda"

Sljedeći tjedan

Izuzev prolaznog mini osvježenja u petak, cijeli tjedan zapravo vrijeme je dosta stabilno i dosta sunčano. Za vikend će ponovno sunčano i prevladavati, a izgledno je i osjetno toplije vrijeme koje bi se čak moglo protegnuti i na sljedeći tjedan.

Naravno, nije to još uvijek u potpunosti sigurno, no ide u prilog mjesečnoj prognozi koja predviđa iznadprosječno toplo razdoblje i ovaj i sljedeći tjedan, nakon čega bi uslijedilo novo zahladnjenje. 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.


 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene