Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vremenska prognoza

Promjenjivo vrijeme u cijeloj zemlji: Darijo Brzoja donosi prognozu vremena za idući tjedan

U polovici zemlje jesen, a u polovici proljeće. Kiša, pljuskovi i svježina na sjeveru, a sunce i toplina na jugu. No, sve je to zapravo karakteristika ovog prijelaznog godišnjeg doba, gdje može biti i dana koji podsjećaju na zimu, ali i onih bližih ljetu. Vremensku prognozu donosi meterolog dnevnika Nove TV Darijo Brzoja.

Na klackalici između hladnoće i topline, između sunca i kiše, stabilnog i nestabilnog vremena biti ćemo i idućih dana, a sve to zbog brze izmjene zračnih masa različitih karakteristika nad našim područjem.

Pročitajte i ovo Ilustracija Promjena vremena Upaljeni meteoalarmi: Stiže olujni vjetar, nevrijeme i drastično zahladnjenje Ilustracija Gotovo je ljeto u proljeće DHMZ se oglasio zbog velike promjene vremena i zahladnjenja: "Pratite upozorenja na opasne pojave"

Tek što se jedan poremećaj pomakne dalje ili oslabi sa zapada nam se sprema novi. Tako će dio dana biti sunčano, a već navečer i u noći na ponedjeljak gotovo posvuda bit će kiše.

Jutro će još biti pretežno ili barem djelomice sunčano. U unutrašnjosti je iza ove kiše mjestimice moguća magla. Na Jadranu će zapuhati jugo, a od sredine dana uz južinu stiže i sve više oblaka, počevši od zapada. Jutarnja temperatura na kopnu od dva do šest, a na moru između osam i 12 stupnjeva.

Danju će se i u središnjoj Hrvatskoj skupljati oblaci pa se navečer i u noći očekuje kiša. Pojačat će jugozapadnjak, a opet će biti i toplije te će  temperatura biti od 17 do 19 stupnjeva.

Slično i u Slavoniji. Pretežno sunčano, pa prema kraju dana više oblaka. Kiša u noći na ponedjeljak. Puhati će umjeren vjetar s juga, a temperatura će biti oko 20 stupnjeva.

Na sjevernom Jadranu, a poglavito na širem riječkom području kiše može biti već sredinom dana, potom i u Gorskom kotaru, ma da se glavnina očekuje navečer i u noći kada će oborina lokalno biti obilnija, a mogući su i izraženiji grmljavinski pljuskovi. Puhati će umjereno i jako jugo i jugozapadnjak. Temperatura će biti od 16 do 19 stupnjeva, a u gorju većinom između 12 i 16.

U Dalmaciji pretežno ili djelomice sunčano te danju toplo uz 20ak stupnjeva. Zapuhat će jugo, a oblaka će isto biti više poslijepodne najavljujući kišu koja i ovdje pak stiže u noći na ponedjeljak.

Novi tjedan zato počinjemo kišovito. Ponedjeljak prijepodne i u unutrašnjosti može biti pljuskova s grmljavinom, a kiša će početi već u noći. Uz jak sjeverac i pad temperature u gorju će biti susnježice i snijega. U noći na utorak razvedravanje, iako su uz više oblaka tijekom dana i dalje prolazno moguće slabe oborine. U srijedu napokon više sunčana vremena, ali uz vrlo hladno jutro, pri čemu će biti i jakog mraza. S ovom promjenom u prvoj polovici tjedna osjetno hladnije, a potom se očekuje postupan porast temperature.

Na Jadranu u ponedjeljak može biti pljuskova s grmljavinom, češće u noći i ujutro. Razvedravat će se u noći na utorak pa će u nastavku tjedna na moru prevladavati sunčano. Nakon juga, u ponedjeljak će zapuhati jaka bura, pa tramontana. Vjetar će na udare tih dana biti i olujan. Na moru će osvježiti, ali kratkotrajno. Od srijede ponovno toplije. Stabilnije i posvuda toplije vrijeme očekuje nas i u nastavku tjedna, izgledno je sve do vikenda.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.


Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene