Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Na Strelištu 'Pampas'

U Osijeku održano prvo postrojavanje pričuvnih vojnika od Domovinskog rata

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na osječkom Strelištu "Pampas" u subotu je održano prvo postrojavanje prve pješačke bojne pričuvnog sastava Oružanih snaga Republike Hrvatske od Domovinskog rata.

Od pozvanih 650 pripadnika pričuvnog sastava OSRH na postrojavanju je bio 591 pripadnik, istaknuo je bojnik Jadranko Jambrec, časnik Službe za odnose s javnošću MORH-a.

Pročitajte i ovo Uhićen ubojica - 1 Prijeti mu visoka kazna DORH podigao optužnicu protiv policajca koji je ubio studenticu u Osijeku Veliki brat u Osijeku - 2 Sve mogu zabilježiti Veliki brat stigao u grad na istoku Hrvatske: "Kamere imamo na pet kritičnih mjesta, a cilj je sve premrežiti"

Naglasio je kako je postrojavanje organizirano u skladu s odredbama Zakona o obrani, a organiziralo ga je Ministarstvo obrane i Oružane snage s ciljem osiguranja ukupne obrambene sposobnosti OSRH za provedbu redovnih i izvanrednih zadaća.

Želi se postići sposobnost reagiranja na razne opasnosti i prirodne katastrofe, rekao je Jambrec. Osnivanje se provodi u nekoliko faza, a u prvoj fazi za potrebe popune jedne pričuvne bojne. Osim u Osijeku, ove godine obavit će se postrojavanje vojnih obveznika i u Dubrovniku.

Za popunu vojničkih dužnosti pozivani su vojni obveznici mlađih godišta, do 35 godina, a za popunu dočasničkih i časničkih dužnosti pozivani su vojni obveznici starijih godišta, do 55 godina. Pričuvnici su danas zadužili vojnu opremu bez naoružanja.

Svečanosti postrojavanja pričuvnog sastava OSRH nazočna je, među ostalima, bila i Sunčana Vukelić, pomoćnica ministra obrane, te brojni drugi visoki predstavnici Ministarstva obrane i Oružanih snaga. Nakon postrojavanja i preuzimanja vojne opreme, organizirano je druženje uz vojnički grah. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene