Obavijesti Video Pretražite Navigacija
"Jel' ovu netko je*e?"

Teške optužbe na račun liječnika u bolnici Dubrava! Dnevnik Nove TV u posjedu anonimne prijave: Spominju se štakori i alkohol, ali i seksizam

Aktualno Galerija Martina Bolšec Oblak, reporterka Nove TV Martina Bolšec Oblak, reporterka Nove TV Foto: DNEVNIK.hr Inspekcijski nadzor - 1 Inspekcijski nadzor - 1 Foto: DNEVNIK.hr Inspekcijski nadzor - 2 Inspekcijski nadzor - 2 Foto: DNEVNIK.hr +0 Inspekcijski nadzor - 3 Galerija 1/4 >>
Skandalozne optužbe na račun bolnice Dubrava! Točnije, odjela za kirurgiju. U anonimnoj prijavi popisani su brojni nedostaci, spominju se štakori i alkohol, ali i optužbe za seksizam.

Nju je kao specijalizanticu doktor cijelu večer nagovarao na seks, što je odbila. Prije nego što joj je prišao, pitao je nekoliko doktora na sav glas – "ej, jel ovu netko je*e?"

Optužbe za seksizam, alkohol i štakori u bolnici. Skandalozan je popis u anonimnoj prijavi na račun bolnice Dubrava:

"Govorimo o manjku operacijskih sala, medicinskog osoblja,
nedovoljnom broju bolničkih kreveta, velikom postotku komplikacija u liječenju. 

Rupe u podovima ambulanti, manjak sestara, loši
instrumenti u sali za male operacije. 

U operacijskim salama resteriliziraju se kirurški instrumenti koji su za jednokratno korištenje.

U ljetnim mjesecima kirurzi operiraju tako što im znoj kapa po utrobi pacijenata". 

Tko stoji iza prijave službeno se ne zna, potpisana je kao - kirurzi KB Dubrava. Poslana je na adresu DORH-a, a posljednja tri dana bolnicu je češljala i inspekcija ministarstva.

Pročitajte i ovo Vili Beroš Prijave o nizu nepravilnosti Seksizam u KB Dubrava? Beroš šalje inspekciju: "Moj je zadatak vratiti značaj i važnost bolnici"

"Zdravstveno inspekcijski nadzor je upućen u tu zdravstvenu ustanovu, kada točno to ne znam, jer je riječ o samostalnom sektoru nad kojim nemam ingerenciju u smislu da određujem njihov prirotet rada", rekao je Vili Beroš, ministar zdravstva (HDZ).

Upravno vijeće bolnice, kaže njegov predsjednik i državni tajnik, o tome nije raspravljalo.

Narušeni međuljudski odnosi

"To će sigurno biti jedna od točaka na Upravnom vijeću, ali čekajmo neka inspekcija da svoj nalaz", rekao je Silvio Bašić, predsjednik Upravnog vijeća KB Dubrava.

Na upit kakvu su međuljudski odnosi u KB Dubrava rekao je: "To pitajte djelatnike. Moje iskustvo je dobro, ali čini mi se da ste na pravom tragu da su narušeni međuljudski odnosi potencirali ovako nešto".

Predstavnici sindikata u bolnici kažu - njima nitko nije ovako nešto prijavio.

Pročitajte i ovo Anica Prašnjak (Foto: Dnevnik.hr) korona nije jedini razlog Iz KB Dubrava otišlo 50-ak medicinskih sestara? "Toliko toga ima da nije ni čudno da odlaze, čudimo se zapravo kako sve to izdrže"

"Kad govorimo o ovom prepucavanju, ovo je poligon za političku igru. Nažalost ova bolnica je to bila i još uvijek je. Ali ono što mi kao sindikat ne želimo jest politiku u struci, želimo se baviti strukom i pacijentima", rekao je Kristijan Ćupurdija, Hrvatski liječnički sindikat.

Bilo je nezadovoljstva i u jeku pandemije... U COVID bolnici netko je namjerno razbio strujnu sklopku, liječnici su prosvjedovali zbog proglašenja COVID bolnicom.

Odlazaka liječnika iz Dubrave je bilo - svjestan je Beroš.

"Moj zadatak je u tom kontekstu vratiti značaj i važnost KB Dubrava i ojačati i materijalno i kadrovski i tehnički", rekao je Beroš.

Ima li istine u ovim teško izrečenim optužbama - sada će utvrđivati inspekcija Ministarstva.

Bolnica: "Ništa u prijavama nije točno"

"U bolnici danas šute, nisu htjeli komentirati, poslali su priopćenje da je riječ o anonimnim prijavama i stigle su im u lipnju i listopadu još prošle godine. I čim su dobili te prijave napravili su te svoje mehanizme, proveli su unutarnji nadzor bolnice i ustanovili su da ništa što se navodi u tim prijavama prema njihovim procjenama nije točno.

Razgovarala sam s nekoliko djelatnikka, liječnika bolnice, oni svi kažu da je riječ o teškim, ružnim optužbama i tek treba vidjeti što je od toga točno i je li točno. Svi se slažu da to ne pridonosi ugledu bolnice i kako brine pacijente. Izrazili su skepsu jer je riječ o anonimnim prijavama, ne zna se je li to prijavila jedna ili više osoba i koji su stvarni motivi. Puno posla ima inspekcijski nadzor ministarstva. I sam ministar Beroš je spomenuo da su imali više od  34 hitna nadzora", rekla je U Dnevniku Nove TV reporterka Martina Bolšec Oblak.

  

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene