Obavijesti Video Pretražite Navigacija
VIJEST IZ POZNATOG TELEKOMA

Stigla velika promjena za više od 2 milijuna korisnika

A1 (Foto: PR)
A1 (Foto: PR) PR
Aktualno Galerija A1 (Foto: PR) A1 (Foto: PR) Foto: PR Jiří Dvorjančanský, predsjednik Uprave A1 Hrvatska (Foto: PR) Jiří Dvorjančanský, predsjednik Uprave A1 Hrvatska (Foto: PR) Foto: PR Vip postao A1 (FOTO: PR) - 4 Vip postao A1 (FOTO: PR) - 4 Foto: Foto: PR Vip postao A1 (FOTO: PR) - 3 Vip postao A1 (FOTO: PR) - 3 Foto: Foto: PR +0 Vip postao A1 (FOTO: PR) - 2 Galerija 1/5 >>
Vipnet, kompanija koja je iz temelja promijenila povijest mobilne telefonije u Hrvatskoj u dva je desetljeća pratila promjenu korisničkih navika te od sada kao A1 brend nastavlja nuditi fiksne i mobilne usluge, širokopojasni internet, multimedijske usluge, podatkovna i IT rješenja, veleprodaju, rješenja za plaćanje i digitalne usluge. Pročitajte u nastavku što ova velika vijest znači za više od 2 milijuna Vip korisnika.

Pročitajte i ovo Cyberbullying je sve prisutniji Pokrovitelj A1 Hrvatska Nasilje na internetu kroz oči djeteta: "Govorili su mi da sam dlakava kao King Kong i da smrdim kao kanalizacija" PR Oglas Stvarajmo #BoljiOnline: Gen Z Akademija otkriva tajne svijeta influencera i izazove internetskog svijeta

Komplicirani pretplatnički ugovori, nabavljanje carinskih dozvola za uvoz mobitela, plaćanje 44 kune da biste vidjeli tko vas zove – sve je to bila naša realnost prije gotovo 20 godina. No 1999. godine u Hrvatsku stiže Vipnet.

Bilo je to nešto potpuno novo na hrvatskom tržištu – službu za korisnike koja se mogla besplatno nazvati, kupnja Vipme bona na kiosku, povoljnije cijene mobitela i manje cijene pretplate. Mobilni telefon odjednom je postao dostupan svima – i bakama i tetama i stričevima i djeci i studentima, a ne samo poslovnim ljudima.

Danas svi s nestrpljenjem čekaju 5G kojeg A1 Hrvatska već djelomično kroz 4G mrežu nudi svojim korisnicima, a prije 17 godina se s oduševljenjem dočekao mobilni internet – naplaćivao se kroz količinu podataka, a ne kroz vrijeme surfanja.

Vipnet je nekada prvi hrvatskom tržištu ponudio EDGE tehnologiju kao što će A1 ponuditi sljedeću, petu generaciju mobilne telefonije i novo iskustvo do sada neviđeno, uz brzine veće i od 1 Gb/s. Govorimo o pravim warp brzinama. Vipnet je prvi demonstrirao brzinu veću od čak 20 Gbit/s u živoj 5G mreži, što je apsolutni brzinski rekord u mobilnom segmentu u Republici Hrvatskoj.

Starije generacije će se sjetiti kako su plaćale parking za svoje vozilo – kovanicama na parking aparatu. Danas te parking aparate više niti ne primjećujemo jer je Vipnet razvio tehnologiju plaćanja parkinga SMS porukama, a upravo to rješenje koriste deseci velikih svjetskih gradova.

A1 časti svoje korisnike posebnim poklonima

Povodom ove promjene kompanija A1 Hrvatska pripremila je posebne poklone koje korisnici mogu iskoristiti tijekom listopada i tako dobiti vrhunsko digitalno iskustvo dok testiraju naše internetske brzine, mrežu i uživaju u ekskluzivnom premium sadržaju.

Na prodajnim mjestima A1 ili kupnjom na web stranici http://www.a1.hr/, postojeći korisnici mogu ostvariti 1.200,00 kuna popusta na tv set ili mobilni uređaj po izboru uz aktivaciju nove mobilne ili fiksne linije.

Korisnici A1 digitalne i satelitske televizije te A1 Xplore TV usluge (nekadašnja Vip NOW usluga) cijeli će mjesec listopad moći besplatno uživati u ekskluzivnim prijenosima UEFA Lige prvaka na PlanetSport kanalima.

Uz to, sve postojeće i nove korisnike mobilne aplikacije od 2. listopada u Moj A1 aplikaciji (donedavno Moj Vip) čeka atraktivan poklon od 10GB za pretplatnike i 2GB za korisnike na bonove koji se mogu iskoristiti do kraja istog mjeseca.

Tehnologija postaje nedjeljiva od svakodnevnog života

Kad je Vipnet započeo s radom mobilni su se telefoni primarno koristili samo za razgovor i SMS poruke, nije bilo selfie kamera niti filtara na Snapchatu i Instagramu dok danas sa svojim pametnim telefonima surfamo 4G brzinama većim od 200 Mbit/s.

Sveukupni prijenos podataka 1992. godine iznosio je 100 GB dnevno, a u današnje vrijeme prelazi 26.000 GB u sekundi. Samo se kroz A1mrežu svakih 15 sekundi prenese 100 GB podataka.

1999. godine na kućnom dial-up spajanju imali smo brzinu 56 kb/s; ako ju iz današnjeg aspekta uopće i možemo nazvati brzinom. Svoju transformaciju doživjele su i (SMS) poruke pa s tadašnjih 20 milijardi godišnje dolazimo do fantastične brojke od 60 milijardi WhatsApp poruka dnevno.

Život se ubrzao i promijenio, a najmlađe generacije neće ni upoznati svijet bez mobitela, OTT rješenja, robota, milijun aplikacija i naprednih tehnologija poput virtualne i proširene stvarnosti. Tehnologija postaje nedjeljiva od svakodnevnog života.

„Prilagođavanjem novim navikama i potrebama korisnika te digitalnoj evoluciji oko nas i sami se mijenjamo iz tradicionalnog telekom operatora u digitalnu kompaniju. Pod brendom A1 namjeravamo postati vodič kroz složeno digitalno doba za sve naše korisnike, a njihove današnje potrebe ne mogu se zadovoljiti bez optike, novih mrežnih infrastruktura i 5G tehnologije. Kao A1 nastavljamo s razvojem najbrže mobilne mreže nove generacije koja korisnicima omogućava da dostignu brzine i od 750Mbit/s te sa snažnim investicijama u vlastitu optičku mrežu za superbrzi Internet koja trenutno pokriva 500.000 tisuća kućanstava“, rekao je Jiří Dvorjančanský, predsjednik Uprave A1 Hrvatska.

A1 (Foto: PR) Jiří Dvorjančanský, predsjednik Uprave A1 Hrvatska (Foto: PR) Foto: PR

Dodatne informacije za A1 korisnike:

• Nema potrebe za promjenom opreme, pretplatničkih brojeva, SIM kartica ili ugovora o trajnom nalogu ako ste korisnik Vip ili B.net usluga

• Promjena naziva mreže iz HR VIP u A1 HR bit će vidljiva na zaslonu uređaja korisnika, ako to odmah ne bude vidljivo, potrebno je ugasiti i ponovno pokrenuti uređaj

• U izborniku TV sučelja tijekom listopada svim će korisnicima biti vidljive promjene kao što su promjena Vip i B.net logotipa u A1, promjena ikona te boje i fontova

• Neiskorišteni Vipme bonovi i sredstva koja su ostala na računu vrijedit će i nakon promjene

• U skladu s promjenom naziva brenda, mijenjaju se nazivi nekih proizvoda i usluga (Moj Vip u Moj A1, Vip NOW u A1 Xplore TV, Vipme u usluga A1 usluga na bonove)

• Postojeće e-mail adrese i pristupni log-in podaci za usluge poput Moj A1, A1 Xplore TV i A1 Webshop ostaju nepromijenjeni

• Kako bi korisnici imali pristup dodatnim gigabajtima u Moj A1 aplikaciji, potrebno je u App store/Google playu preuzeti novu verziju aplikacije koju već imaju

• Svi korisnici usluge Moj B.net portala bit će preusmjereni na uslugu Moj A1 portal

• Detalje promjena te odgovore na sva pitanja mogu se pronaći na www.a1.hr/vip-je-postao-a1

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene