Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ostao bez 500 eura

Šokirani vozač kažnjen na granici: Nije prijavio nove dijelove nakon popravka automobila

Ilustracija
Ilustracija Foto: MUP
Šokirani vozač kažnjen je na hrvatskoj granici zbog dijelova koji su mu u automobil ugrađeni tijekom popravka nakon što mu se auto iznenada pokvario u Bosni i Hercegovini.

Hrvatski državljanin prošlog je vikenda otišao u Bosnu i Hercegovinu, gdje mu se pokvario auto.

"Da bih se mogao vratit, potražio sam majstora koji mi je popravio auto, dao račun koji je iznosio 1660 KM i 13. ožujka krenuo sam kući preko graničnog prijelaza Hrvatska Kostajnica", rekao je.

"Dolaskom na granicu na pitanje carinika sam odgovorio da nemam ništa za prijaviti jer zaista nisam imao, ali on je našao račun od popravka vozila kojeg nisam ni skrivao. Nisam ni znao da je carinski prekršaj popraviti auto da možeš nastaviti putovanje", dodao je tijekom razgovora za GP Maljevac.

Pročitajte i ovo Ilustracija za nekoliko tisuća eura Pokušali prokrijumčariti na desetke Turaka i Kineza iz BiH u Hrvatsku: Policija im stala na put

Kriv je što nije podnio carinsku deklaraciju za ugrađene auto dijelove u osobni automobil, a kao dokaz je račun koji je pronađen u vozilu, navodi se u prekršajnom nalogu.

"Dakle, kažnjen sam što po njihovom ispada da krijumčarim već postavljene dijelove. Kazna je bila 481 euro sa troškovima", rekao je šokirani vozač.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene