Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nakon sastanka HDZ-a

Plenković: "Novi paket mjera bit će usvojen u ožujku, a stupit će na snagu 1. travnja"

U Zagrebu je održana redovita sjednica Predsjedništva HDZ-a. Nakon sjednice izjavu je dao predsjednik stranke Andrej Plenković.

Nakon sjednice Predsjedništva stranke pred novinare je izašao Andrej Plenković i kazao da su "zadovoljni i zadnjom anketom, HDZ uvjerljiv, sedma godina mandata".

Na pitanje je li se razgovaralo o predsjedničkim izborima te ima li HDZ kandidata? "Ne. Ta tema nije bila ni predmetom promišljanja, a kamoli razgovora", odvratio je Plenković. Nije se razgovaralo ni, kako je rekao, o tome hoće li on biti kandidat za premijera.

Mjere Vlade istječu 31. ožujka. "Novi će paket stupiti na snagu od 1. travnja, svi resori su angažirani, ići ćemo u korist građana i gospodarstva. Kad mjere budu gotove, predstavit ćemo ih javnosti", kazao je Plenković. "Mjere će biti na vrijeme, primjerene i adekvatne potrebama."

Govorio je i o prednostima državnih obveznica, čija je prodala počela prošli tjedan.

"Nemam pojma, nisam ga ni čuo ni vidio. To je smiješna teza. Ako je teza da nema sredstva u DORH-u, ima, pogledajte proračun. Opet nekakvo izvrtanje činjenica koje ne stoji", rekao je Plenković o izjavi Radovana Dobronića, koji je kazao da se namjerno opstruira rad DORH-a.

Ususret izbornoj 2024. godini počelo se nagađati i o kandidatima za predsjedničku poziciju. Evo što su neki od njih rekli - bi li prihvatili kandidaturu. "Za druge ne znam, ali za sebe znam da nisam zainteresiran", navodi Gordan Jandroković.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković Forum EPP-a Plenković svoju Vladu vidi samo u superlativima: "Kompanije nisu ostale na nogama slučajno"

"Moram biti izravan i kazati da nemam takve ambicije i da svoju karijeru u politici u HDZ-u u hrvatskoj Vladi prvenstveno vidim u realizaciji naših programa, u vremenu koje je pred nama, a još je puno toga pred nama što moramo napraviti u ovom mandatu", navodi Tomo Medved.

Pročitajte i ovo Bizarna sjednica Sabora Već skupljaju nove potpise VIDEO Niz bizarnih prepucavanja obilježio raspravu u Saboru: Kako je propao još jedan pokušaj izglasavanja nepovjerenja

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene