Obavijesti Video Pretražite Navigacija
SLOMLJENE ŠAPE

Samojedica Bella upala u željeznu zamku: ''Morali su joj amputirati nogu. Što bi se dogodilo da je u zamku upalo dijete?''

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Postavljena zamka u Paulovcu ozlijedila je osmogodišnjeg samojeda. Od zadobivenih ozljeda, veterinari su joj morali amputirati jednu nogu, a druga je isto u lošem stanju.

Zamka koju je netko postavio u šumi nedaleko kuće obitelji Muktić u Paulovcu, slomila je i zgnječila šape samojedu Belli. Kada su je udomili, prije otprilike četiri godine, Bella je bila neuhranjena i potrganih rebara. Kako se vlasnici nisu javili, obitelj Muktić ju je uzela u svoj dom i izliječila je.

''U petak je preskočila ogradu, zajedno s mlađom ženkom Kim, i otišla u šumu kao i inače. U subotu se vratila Kim, a Belle nije bilo'', prisjeća se Silvija Muktić. Tražili su je rutom po kojoj zna šetati, ali je nisu pronašli. Tražili su je i u nedjelju, ali bezuspješno. ''U ponedjeljak sam otišla u grad. Javila mi se 19-godišnja kći da se Bella vratila i da ju je našla pred ogradom'', kazala je Muktić za DNEVNIK.hr.

''Kći je rekla da joj vire kosti iz nogu i da je sigurno strgana. Kada sam došla kući vidjela sam kako kosti vire van i otvorenu ranu. Otišli smo kod veterinara. Rečeno nam je da je bila zamka'', ističe Muktić i dodaje kako se vjeruje da ju je iz zamke pustila ista osoba koja ju je postavila. ''Drukčije se, sama, ne bi izvukla'', rekla nam je Muktić.

U ponedjeljak je veterinarka pregledala Bellu u nadi da će uspjeti spasiti šapicu. ''Sanirala je ozljedu. Jučer smo bili ponovno tamo, ali noga je počela plaviti. Danas smo je morali odvesti na amputaciju stražnje noge. Prednja noga je isto ozlijeđena. Presjećeni su tetiva i mišić i to će uspjeti spojiti. Moći će stajati na nozi, neće biti rupa'', kazala je Muktić.

Veterinari su javili da je Bella podnijela operaciju, iako je bilo komplikacija. ''Nešto nije bilo srce kako treba, preskakalo je'', prepričava nam Muktić. Po Bellu idu danas u 19 sati. ''Amputirana je noga u koljenu. Ali strahuje se, jer psi nemaju osjećaj da nemaju nogu, da će ozlijeđivati to mjesto amputacije. Ako će to raditi, onda će nogu morati amputirati u kuku'', strahuje Muktić.

Muktić misli da nije bila zamka za srnu. ''Njoj bi zdrobilo nogu kompletno, otišla bi bez noge kompletno. Gledam koliku nogu ima Bella, koji je snažan pas'', smatra Muktić.

Obavijestila je lovce o slučaju koji su rekli da će pregledati to područje i da neće puštati pse u blizinu.

Pročitajte i ovo Paljenje mreža ribokradica - 3 Fond riba sve manji Osječki ribari spalili mreže krivolovaca, upozoravaju na veliki problem: "Ni kečigu ni linjaka nisam dugo vidio"

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna LOL Vegani ponosno pozirali sa svojim lovačkim trofejima, pogledajte urnebesne prizore

Naime, Paulovac je naselje pri kraju Velikog Trojstva. Posjetitelji obilaze taj dio jer se na jednom brijegu nalazi kapelica Majke Božje, mjesto ukazanja. ''Vikendom dosta ljudi dolazi i s djecom. Tamo se ide i u gljive, u svakodnevne šetnje. Mogao je stradati bilo tko'', zaključuje Muktić.

Zabrinuta je i postavlja pitanje što bi se dogodilo da je u zamku upalo dijete? 

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene