Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sustav zakazao

Sin našeg poznatog glumca bio žrtva nasilja: "Daj ih više zaštitite od pokvarenih i nadrkanih profesora"

Igor Seregi, Goran Grgić, Rene Bitorajac, Dean Acimović
Igor Seregi, Goran Grgić, Rene Bitorajac, Dean Acimović Foto: Tomislav Kristo/Cropix
Rene Bitorajac na svojem je profilu na Facebooku objavio situaciju koju je imao njegov sin prije tri mjeseca. Naime, profesor tjelesnog odgurnuo ga je i udario u stražnjicu pred cijelim razredom.

Hrvatski glumac Rene Bitorajac osvrnuo se na tučnjavu profesora i učenika te je objavio primjer svoga sina, prema kojem je bio nasilan profesor tjelesnog. Bitorajac mlađi ide u treći razred srednje škole. 

Njega je prije tri mjeseca na satu tjelesne kulture ponizio profesor. Najprije mu je rekao da ispljune žvakaću gumu.

"Kada ju on bespogovorno kreće ispljunuti, ovaj ga odguruje rukom u leđa, međutim, nezadovoljan valjda inercijom kojom je moj sin pružajući blagi otpor poletio, ponižavajuće ga još udara nogom u stražnjicu, i to prilično jako", napisao je Bitorajac na svojem Facebooku te je dodao da se sve dogodilo "pred cijelim razredom, u trećem srednje, u pubertetskoj dobi kad se mladić razvija u muškarca, 'profesor' u odgojno obrazovnoj ustanovi, ponižavajuće te nakon odgurivanja napucava nogom u guzicu", dodao je.

Nakon toga njegov je sin odlučio zadržati žvakaću, zbog čega ga je profesor prijavio.

"Dolazi doma ljut, krvavih očiju i ispriča kako mu je prvi nagon bio vratiti profesoru istom mjerom. NE, bravo, sine, da nisi", istaknuo je Bitorajac.

Usto, navodi da se njegov sin već duže vrijeme žali na spomenutog profesora koji ga već duže vrijeme provocira. Sve su odlučili prijaviti razrednici i ravnatelju, koji je slučaj i prijavio ministarstvu, međutim u sljedećih 40 dana ništa se nije poduzelo.

"U međuvremenu prijavljujemo slučaj i policiji, udaranje maloljetnog djeteta trebalo bi evidentirati. Nakon toga i mi prijavljujemo slučaj Agenciji za odgoj i obrazovanje te dječjoj pravobraniteljici. Ona se javlja nakon više od 40 dana s dopisom da od škole traži izvješće i tako valjda opravdava svoje postojanje jer otada se više i ne javlja", napomenuo je Bitorajac.

Vlastitim istraživanjem došao je je do podatka da je profesorov otac prosvjetni inspektor koji je nakon otkaza jednom profesoru sredio posao svom sinu.

"Razrednica ide korak dalje te u odsustvu mog sina za vrijeme sata matematike razgovara s razredom namećući im svoje mišljenje u smislu da je sve otišlo predaleko i da - je l' tako djeco, nije trebalo slučaj prijavljivati na toliko strana, jer sada vi, ja i jadni vaši roditelji morate davati izjave, pokušavajući tako i njegove prijatelje okrenuti protiv njega. Pedagoški i odgojno, nema što", poručio je Bitorajac.

"Uglavnom, točno je tri mjeseca trebalo proći da se ne dogodi NIŠTA. Moj sin i dalje ovog susreće po hodniku i okreće glavu uz osjećaj neugode, straha i poniženja i nikom ništa! Roditelji i dijete pretjeruju", dodao je.

"Daj zaštitite one vrijedne i dobre profesore od ovih idiota koji drugima kvare ugled, zaštitite profesore od neodgojenih učenika delinkvenata, ali, brate, zaštitite više i učenike od pokvarenih, nadrkanih, pa i ovih iskompleksiranih profesora", napisao je na kraju objave Bitorajac.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene