Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U Glini

Plenković o novom paketu pomoći: "Potporu će dobiti 830.000 hrvatskih umirovljenika"

Premijer Andrej Plenković u Glini je nakon premijerskih obveza odgovarao na novinarska pitanja.

Predsjednik Vlade Andrej Plenković u posjetu je Sisačko-moslavačkoj županiji. Najprije je posjetio Glinu, a onda odlazi u Sisak. Uz predsjednika Vlade su potpredsjednici Vlade i ministri Tomo Medved i Branko Bačić, potpredsjednica Vlade Anja Šimpraga te ministri Ivan Malenica i Šime Erlić.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković VIše od 70 milijuna eura Vlada za umirovljenike ima božićni poklon! Stiže odluka o novom paketu potpore

Andrej Plenković zahvalio je domaćinima i svima koji su u Glini sudjelovali u obnovi kliničkog centra, kuća i doma za starije..

"Na Banovini su utrošene tri milijarde eura. Dovršeno je više od 11 i pol tisuća zgrada. Želimo da se taj proces nastavi i dogodine", poručio je.

Komentirao je i paket pomoći namijenjen starijim građanima.

"U proračunskim smo uštedama prikupili nešto više od 70 milijuna eura, umirovljenicima dajemo još jedan paket pomoći. Potporu će dobiti 830.000 hrvatskih umirovljenika", najavio je.

Komentirao je i aferu ministra Radmana i rekao da će poštovati odluku Povjerenstva o sukobu interesa.

"Mi ćemo se brinuti da postupi po toj odluci. Na odboru za gospodarstvo najavili smo novi zakon o društvima koja su u državnom vlasništvu, stvari će biti takve kakve jesu dok se ne donese novi zakon", rekao je premijer.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene