Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Privela ih policija

Vršnjaci vrijeđali, tukli i ponižavali 14-godišnjaka: Jedan sve snimao i proširio društvenim mrežama

Maloljetnici privedeni zbog zlostavljanja vršnjaka
Maloljetnici privedeni zbog zlostavljanja vršnjaka Foto: Getty Images
Pulska policija uhitila je trojicu maloljetnika nakon što su vrijeđali, tukli i ponižavali 14-godišnjaka, a jedan od njih sve je snimao i širio snimku društvenim mrežama.

Tri maloljetnika uhićena su nakon još jednog slučaja vršnjačkog nasilja koji se 21. veljače dogodio u Puli, izvijestila je u ponedjeljak istarska policija, koja je ponovno upozorila na ozbiljne posljedice tog problema koji je važno na vrijeme prepoznati.

Trojicu maloljetnika sumnjiče da su vrijeđali, tukli i ponižavali 14-godišnjaka, što je jedan od počinitelja snimao te potom snimku objavljivao na društvenim mrežama. Maloljetnici su uhićeni te su po dovršetku kriminalističkog istraživanja u subotu privedeni u pritvorsku jedinicu istarske policije.

Pročitajte i ovo Trojica muškaraca osumnjičenih za silovanje blogerke Strašan zločin Objavljene prve fotografije uhićenih zbog brutalnog silovanja blogerice: "Prislonili su mi nož na vrat i rekli da će me ubiti"

Terete ih za kaznena djela nasilničkog ponašanja i povrede djetetovih prava, a jednog od njih dodatno za povredu privatnosti djeteta. Slučaj vršnjačkog nasilja prema neslužbenim podacima dogodio se u gradskoj četvrti Stoja, a napadači imaju 14 odnosno 15 godina.

Istarska policija ponovno je upozorila na ozbiljnost problema vršnjačkog nasilja i važnost njegova pravovremenog prepoznavanja.

Pročitajte i ovo Ilustracija Autobus je na pregledu Policija objavila detalje strašne nesreće kod Čazme: S ceste sletio autobus pun djece, dvoje u bolnici

Posljedice vršnjačkog nasilja vrlo su ozbiljne i za dijete koje trpi nasilje i za ono dijete koje se nasilnički ponaša, ali posljedice ostaju i na djeci koja su promatrači nasilja. Stoga je, navodi policija, vrlo bitno pravovremeno prepoznati rizično ponašanje i prekinuti ga te pružiti djeci potrebnu pomoć.

Policija podsjeća da je snimanje i distribucija snimki vršnjačkog nasilja kažnjivo ponašanje jer tako dolazi do sekundarne viktimizacije žrtve, koja je prisiljena ponovno osjećati nelagodu, strah ili sram.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene