Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Autobus je na pregledu

Policija objavila detalje strašne nesreće kod Čazme: S ceste sletio autobus pun djece, dvoje u bolnici

Autobus pun školske djece izletio je u ponedjeljak oko podneva s ceste u mjestu Siščani kod Čazme.

Autobus pun školske djece izletio je u ponedjeljak oko 13 sati s kolnika u jarak u Siščanima pored Čazme. Desnom se stranom naslonio na javni stup, koji je srećom spriječio da se autobus prevrne na bok.

U autobusu je bilo dvadesetak djece, doznajemo od policije, te na sreću nitko nije ozbiljnije ozlijeđen, dok je dvoje djece još uvijek u obradi. Radi se o lakšim ozljedama.

"Došlo je došlo nagibanja vozila i slijetanja u jarak pored ceste", potvrdili su nam iz policije, a kako neslužbeno doznajemo, autobus je na lokalnoj cesti izbjegavao drugo vozilo koje se nije držalo prometne trake, te je sletio u jarak. Srećom, nije došlo do veće tragedije te su djeca sigurno napustila autobus. 

Pročitajte i ovo Snimka medvjedića u brlogu iznad Bakarca - 1 U blizini Bakarca VIDEO Mala šetnja pretvorila se u pravu dramu: Snimao dva mladunca, a onda mu je medvjedica pokazala gdje mu je mjesto

Pročitajte i ovo Dijete - 4 Lista ljekova HZZO-a Velika vijest za pacijente s dijagnozom spinalne mišićne atrofije: Lijek će biti dostupan svima!

"Nije bila velika brzina, a po djecu su ubrzo došli roditelji te nije bilo liječničke intervencije", rekli su nam u bjelovarsko-bilogorskoj policiji. Djeca, koja su većinom 2010. godište, u pratnji roditelja odvedena su kućama. 

 O nesreći se oglasila i policija.

"Danas, 4. ožujka, oko 12:30 sati na ulazu u Siščane došlo je do slijetanja autobusa koji je prevozio 20-ak djece iz škole. Do prometne nesreće je došlo tako što je 55-godišnji vozač upravljao autobusom daruvarskih registarskih oznaka kroz Siščane. Uslijed nedržanja autobusa na dovoljnoj udaljenosti od desnog ruba kolnika, desnim kotačima je zahvatio bankinu, nakon čega je sletio u putni jarak gdje se je i zaustavio, a pri tom se gornjim dijelom autobusa naslonio na stup javne rasvjete", javlja policija. 

U ovoj prometnoj nesreći tjelesne ozljede je zadobilo jedno dijete koje je vozilom hitne medicinske pomoći prevezeno u Opću bolnicu dr. Anđelko Višić Bjelovar radi pružanja liječničke pomoći, a drugo dijete je naknadno u pratnji roditelja zatražilo liječničku pomoć.

Policija ističe da vozač autobusa nije bio pod utjecajem alkohola, a autobus je poslan na izvanredni tehnički pregled.

Nakon kvalifikacija ozljeda slijedi adekvatna prijava protiv vozača autobusa.
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene