Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U osnovnim školama

Počeo tjedan nacionalnih ispita: "Taj dan očekujemo da budu maksimalno koncentrirani i motivirani"

Aktualno Galerija Nacionalni ispit iz hrvatskog jezika - 1 Nacionalni ispit iz hrvatskog jezika - 1 Foto: Vijesti Nove TV u 14 Nacionalni ispit iz hrvatskog jezika - 2 Nacionalni ispit iz hrvatskog jezika - 2 Foto: Vijesti Nove TV u 14 Nacionalni ispit iz hrvatskog jezika - 3 Nacionalni ispit iz hrvatskog jezika - 3 Foto: Vijesti Nove TV u 14 +0 Nacionalni ispit iz hrvatskog jezika - 4 Galerija 1/4 >>
Za svih 37.000 učenika četvrtih razreda počeo je tjedan nacionalnih ispita. Pisali su ispit iz Hrvatskog jezika, koji se sastojao od dva dijela: čitanje i hrvatski jezik te pisanje. Ovog tjedna pisat će još Matematiku te Prirodu i društvo.

Za tjedan dana nacionalne ispite pisat će i osmaši. Rezulati koje učenici ostvare bit će poznati u lipnju, no važno je reći da ne utječu na njihov uspjeh. To znači da rezultati ispita ne utječu na zaključne ocjene, nisu kriterij za upise u srednje škole, ali će se evidentirati kao zabilješka u e-Dnevniku.

"Prema svim dojavama dosad, sve je prošlo u najboljem redu u 886 škola u kojima pišu prvi put učenici 4. razreda nacionalni ispit. Treba isto tako reći kako su nacionalni ispiti takva poruka, ide od početka i učiteljima, i roditeljima, i učenicima. Ja bih rekao manjeg rizika u odnosu na neke druge ispite koje Nacionalni centar provodi. Učenici se ne trebaju posebno pripremati, nego samo taj dan očekujemo da budu maksimalno koncentrirani i motivirani te da pokažu što su ove četiri godine u okviru svojih trajno stečenih znanja usvojili", rekao je Vinko Filipović, ravnatelj Nacionalnog centra za vanjsko vrednovanje obrazovanja.

Pročitajte i ovo Trojica muškaraca osumnjičenih za silovanje blogerke Strašan zločin Objavljene prve fotografije uhićenih zbog brutalnog silovanja blogerice: "Prislonili su mi nož na vrat i rekli da će me ubiti"

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene