Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Strava u SAD-u!

Dječak (10) ubio svog vršnjaka nakon utrke u kojoj je izgubio, otac mu pomogao zataškati zločin: "Platit će za ovo"

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Nakon što je otišao na vožnju s prijateljima, 10-godišnjeg dječaka iz SAD-a pištoljem je upucao njegov prijatelj. Prema riječima svjedoka i majke ubijenog dječaka, njegov ga je vršnjak ubio jer je izgubio u utrci.

Ono što je trebala biti obična dječja igra završilo je tragično za 10-godišnjeg Keitha KJ Friersona. Nakon što je njegov vršnjak izgubio u utrkivanju na biciklima, uzeo je očev pištolj i upucao ga.

Sve se dogodilo u subotu poslijepodne u kalifornijskom Foothill Farmsu samo 15 minuta nakon što je majku molio da ide s prijateljima na vožnju. Susjedi su joj kucali na vrata nakon što se dogodio zločin.

Pročitajte i ovo Jeffrey Epstein (Foto: AFP) Epsteinovi dokumenti Lista od koje strahuje svijet: "On voli mlađe djevojke, a za njega su organizirali maloljetničke orgije"

"Vrištala sam satima nakon što sam vidjela svoje dijete na tom tlu jer sam jednostavno vidjela da nema šanse. Samo sam znala da mog djeteta nema", ispričala je Brittani Frierson i dodala da joj je sve ispričalo susjedovo dijete.

Dječak je uhićen zbog sumnje za ubojstvo, a njegov je 53-godišnji otac uhićen zbog sumnje da je u vozilu, u kojem je dječak našao pištolj, nosio ukradeno, napunjeno vatreno oružje te je osumnjičen za ugrožavanje djeteta i sudjelovanje u počinjenju zločina.

Otac bacio pištolj u smeće

Sky News piše da se dječak prvo hvalio da njegov otac ima pištolj, a onda je upucao prijatelja i pobjegao u obližnji stan. Policija vjeruje da je njegov otac pokušao sakriti pištolj tako što ga je bacio u kantu za smeće.

Obitelj ubijenog 10-godišnjaka za njegovu smrt okrivljuje oca dječaka koji ga je upucao. 

"Umjesto da pomogne mom djetetu, on je to pokušao sakriti, zataškati", rekla je Frierson i dodala: "Platit će za ovo. Istjerat ćemo pravdu za svog sina".

Tamošnji šerifov ured objavio je da je otac dječaka bivši kriminalac kojem je zakonski zabranjeno posjedovanje vatrenog oružja, a u utorak je ostao u zatvoru uz jamčevinu od oko 450.000 eura.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković Superizborna godina Plenković na prvoj sjednici Vlade u 2024. o uspjesima i paketu poreznih izmjena: "Našim će građanima rasti plaće"

Majka ubijenog dječaka shrvana je prepričala da je njezin sin bio velikodušan, pametan i prijateljski nastrojen dječak.

Dodala je da ne postoji nitko tko ga nije upoznao, a da joj nije rekao da je dobro odgojen. 

 

 

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene