Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Policijska škola "Josip Jović"

Nude se stipendija i siguran posao: Policijska škola traži nove polaznike, pogledajte koji su uvjeti

Promo
Promo Foto: MUP
Počeli su upisi na dva programa školovanja za policajce i policajke. Za pristup programu postoje određeni uvjeti.

Policijska škola "Josip Jović" počela je s upisima novih policajaca i policajki. Svi zainteresirani mogu se prijaviti na jedan od dva ponuđena programa, ovisno o uzrastu. Mogu se prijaviti na program srednjoškolskog obrazovanja odraslih i Program srednjoškolskog dvogodišnjeg zanimanja i tako zamijeniti dva zadnja razreda srednje škole sa policijskom školom.

Postoje određeni uvjeti za upis na prvi tip programa, a neki od njih su da osoba mora biti državljanin Republike Hrvatske, imati završeni trogodišnju ili četverogodišnju školu, imati posebnu psihičku i tjelesnu zdravstvenu sposobnost.

Pročitajte i ovo Ivica Mandić u Dnevniku Nove TV - 1 IVICA MANDIĆ ZA DNEVNIK NOVE TV Važan tajni posjet: Vojni analitičar objasnio zašto se u ovom trenutku događaju smjene i ostavke visokih dužnosnika u Ukrajini

Za drugi tip koji uključuje dvogodišnje obrazovanje, a neki od uvjeta za upis su završen prvi i drugi razred s općim uspjehom najmanje dobar, imati ocjenu iz vladanja uzoran te biti mlađi od 19 godina.

Polaznici i polaznice oba tipa programa dobivaju i mjesečnu stipendiju, sve potrebne nastavne materijale, smještaj i prehranu. Također im se nudi i sudjelovanje u policijskom zboru i tamburaškom orkestru, te osiguran posao u MUP-u.

Jedan dio učenika i učenica se ima pravo školovati za zanimanje "pravosudni policajac" nakon čega im se nudi mogućnost zaposlenja u Ministarstvu pravosuđa i uprave.

Pročitajte i ovo Volodimir Zelenski i Joe Biden 4 RAT U UKRAJINI Američki predsjednik stiže u Europu na poseban datum? Stigao ruski odgovor na isporuku tenkova Ukrajini


Kada kandidati i kandidatkinje uspješno završe program, primaju se u radni odnos u Ministarstvo unutarnjih poslova.


Detaljnije informacije o Programu srednjoškolskog dvogodišnjeg obrazovanja kroz treći i četvrti srednje škole mogu se dobiti u Policijskoj školi „Josip Jović“ radnim danom od 7 do 15 sati, i više detaljnije informacije možete pronaći ovdje. 
 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene