Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ostojić za Novu TV

MAMIĆ JE POZVAN NA RAZGOVOR 'Može slijediti i europski uhidbeni nalog'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
'Ako se uskoro ne vrate, državni odvjetnik može predložiti sucu istrage da se raspiše europski uhidbeni nalog', potvrdio je ministar.

Mislav Bago razgovarao je za Dnevnik Nove TV s potpredsjednikom Vlade i ministrom unutarnjih poslova Rankom Ostojićem.

Pročitajte i ovo Zdravko Mamić - 1 nastavak suđenja za izvlačenje novca Bivši financijski direktor Dinama na suđenju Mamićima: "Nisam znao za inozemni račun kluba" Jasmin Agić Afera Dinamo 2 Veliki preokreti na suđenju braći Mamić: Agić otkrio da je na ruke dobio 500 tisuća dolara

Ostojić odbacuje sve optužbe o političkom utjecaju kako je to ranije naveo Zdravko Mamić, kojem je USKOK danas pretresao dokumente u kući. I HDZ je danas poručio da se ovim akcijama skreće pozornost s nedavnih incidenata, poput svastike na splitskom Poljudu.

'Gospodin Mamić, njegov brat, gospodin Vrbanović pa i gospodin iz Porezne uprave trebaju se suočiti s dokazima u DORH-u i dokazati svoju nevinost. Nemojte preko televizije slati političke poruke, lijepo dođite u svoju voljenu zemlju pred neovisne institucije', pozvao je ministar.

Jovanović: 'Nisam bio svjestan koliko sam bio u pravu - Braća Mamić za mene ne znače ništa!'

Rekao je kako je mamić jutros pozvan na obavijesni razgovor.

'On je to izrijekom odbio, pa ne može reći da o tome ništa ne zna', kaže ministar i dodaje da je na državnom odvjetniku hoće li narediti europski uhidbeni nalog ako se pokaže da se Mamić ne namjerava skoro pojaviti na razgovoru.

'Ako se uskoro ne vrate, državni odvjetnik može predložiti sucu istrage da se raspiše europski uhidbeni nalog', potvrdio je ministar.

'Mislim da se tu ne treba igrati, lijepo ostavite svoje aktivnosti koje trenutno imaju. Nije moje da ih pozivam, ja kao ministar nisam ovlašten da ih pozovem, ali sigurno znam da je policija napravila to znači da su pozvani i da je njihovo da se odazovu', zaključuje Ostojić.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene