Obavijesti Video Pretražite Navigacija
I sama je živjela u tom domu

Odriče se onog što najviše voli da bi to dala djeci bez roditelja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Koliko je malo potrebno da drugima pružimo radost, pokazuje priča o Evici iz Slavonskog Broda.

U Korizmeno vrijeme Evica Funarić odriče se čokolade - ali je kupuje, sprema do Uskrsa i onda daruje djeci bez odgovarajuće roditeljske skrbi.

Pročitajte i ovo Tomislav Ramljak Obvezna supervizija Ravnatelj Centra za nestalu djecu i zlostavljanu djecu o slučaju u osječkom domu: "To treba gledati kao incident" Ilustracija Nesretan slučaj Tragedija na istoku Hrvatske: Dječja igra pošla po krivu, umro desetogodišnji dječak

Uskrsna priča Evice Funarić započela je prije pet godina na njezinom radnom mjestu. 'Obožavam čokoladu i onda sam se odrekla u Korizmi. Svaki dan sam ja morala kupiti jednu i to se svidjelo mom šefu i mojim gostima koji dolaze. I onda je moj šef poduplao moje, a gosti su donosili svaki dan po jednu', kaže Evica za Dnevnik Nove TV.

Kako kažu, ovo je rekordna godina. Prikupljene namirnice donirane su slavonskobrodskoj 'Kući sretnih ciglica', domu za djecu bez odgovarajuće roditeljske skrbi.

VIDEO Ni hladnoća, ni besparica nije ih spriječila da pomognu Matiji i Milanu!

Do svoje dvadesete Evica je bila jedna od korisnika doma. 'Ja sam tu odrasla jer sam došla kao mala i bilo mi je prekrasno. To je bio moj dom, drugi. Moja kuća', kaže Evica.

Devetero je korisnika svoj uskrsni ručak jelo u zajednici. Imali su pun stol zahvaljujući Evici i ljudima koje je okupila oko sebe.

Mnoge je građane Slavonskog Broda, ali i šire, potaknula da pomognu.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene