Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sve zbog tate i sina

VIDEO Ni hladnoća, ni besparica nije ih spriječila da pomognu Matiji i Milanu!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Priča o samohranom ocu Matiji i njegovu 15-ogodišnjem sinu Milanu Basarcu koji žive u teškim uvjetima, a koju je objavilo Provjereno i Dnevnik Nove TV, nikoga nije ostavila ravnodušnim.

Tako su se u akciju koja je pokrenula cijelu Hrvatsku odlučili uključiti i zagrebački studenti. Na već tradicionalnom grudanju u Studentskom domu Stjepan Radić grude ovoga puta nisu bile besplatne.

Pročitajte i ovo Provjereno: Hrvoje Rendulić - 7 Teško obolio Koliko košta ljudski život? Hrvoje Rendulić čovjek je koji se neumorno borio za druge, sada se bori za vlastito zdravlje Provjereno: Dom zdravlja - 1 Tko će nas liječiti? Ženi sa slomljenim kukom htjeli dati samo tabletu, ali ni nju nisu imali: "Samo su ispunili papirologiju i pozdravili se s nama"

Humanitarnom akcijom 'Jedna kuna, jedna gruda' studenti su prikupili 2.000 kuna za obitelji Basarac, a pritom su se i dobro zabavili.

Nakon priče o Matiji i Milanu 24-godišnja djevojka potreseno: 'Mogu reći da me je bilo sram ovo gledati'

'Ovo grudanje ima humanitarni karakter, a svjedoci smo toga da živimo u teškim vremenima i da su studenti također u teškoj situaciji', kaže Manuela, jedna od organizatorica.

Studenti su bili zadovoljni odazivom. 'Prodaja ide jako dobro', rekao je Kristijan koji je bio zadužen za prodaju gruda.

Kako pomoći

Nakon priče u Provjerenom gledatelji nisu ostali sjediti prekriženih ruku, pa će, čini se, život ovog hrabrog samohranog oca i njegovog sina od sada biti znatno drugačiji.

Za novčane donacije možete koristiti ove podatke:
Ime – Milan Basarac
Adresa – Komarevo
IBAN - HR82 2390001 3220906869

Za uplate iz inozemstva - SWIFT Hrvatske poštanske banke: HPBZHR2X

Za sve ostale donacije, poput odjeće, obuće i kućanskih aparata, molimo vas za strpljenje – Matijina i Milanova kuća je malena, i ne može primiti sve što im želite poslati. Redakcija Provjerenog i za to smišlja rješenje u dogovoru s obitelji, više informacija javit ćemo vam na našem portalu i u Dnevniku Nove TV!
 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene